Πορτοκαλόπιτα Μαύρης Σοκολάτας Συνταγή του Γιάννη Αποστολάκη
Υλοποιήστε μία συνταγή για έξι άτομα πορτοκαλόπιτας με μαύρη σοκολάτα και απογειώστε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στα ύψη!

- 250γρ. γιαούρτι
- 3 αυγά
- ½ κούπα ηλιέλαιο
- ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 1/5 πορτοκάλι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 20γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ αλάτι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα NESSTLE DESSERT 65 % Κακάο (200 γρ.)
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το γιαούρτι , τα αβγά , το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη , το baking powder και τέλος το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Ανοίξτε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και ξεχωρίστε τα ένα ένα. Κόψτε σε 5 κομμάτια το κάθε φύλλο και ρίξτε μέσα στο μπολ με τον χυλό. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσουν όλα τα φύλλα υγρασία από τον χυλό.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί για τον φούρνο και φροντίστε να υπάρχει περιθώριο στο ύψος του διότι η πίτα θα φουσκώσει.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 35 λεπτά. Καρφώστε ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει στεγνό τότε θα είναι έτοιμη.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια πάρτε ένα πιρούνι και γεμίστε τρύπες την επιφάνεια της πίτας για να διεισδύσει σιρόπι.
- Βάλτε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Aποσύρετε από την εστία και αμέσως ρίξτε μέσα τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT 65% Κακάο διαλυμένη σε μικρά κομματάκια.
- Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές σιρόπι και όπως είναι καυτό αδειάστε μέσα στην χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
- Μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και απολαύστε με παγωτό βανίλια.








