Γρανίτα Σοκολάτας με Δυόσμο Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Ετοιμάστε τις κατσαρόλες σας και φτιάξτε γρανίτα σοκολάτας με δυόσμο, μία συνταγή για γλυκές απολαύσεις!

- 500 ml νερό
- 20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα NESTLÉDESSERΤ 200γρ.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει.
- Πλύνετε τα φύλλα δυόσμου και τα βάλτε τα στον πάτο μιας άλλης κατσαρόλας μαζί με τη ζάχαρη.
- Ρίξτε το καυτό νερό από πάνω και σκεπάστε με μια μεμβράνη. Αφήστε για 10 λεπτά εκτός φωτιάς να βγάλει τα αρώματα του ο δυόσμος.
- Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα.
- Σουρώστε το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση.
- Αποσύρετε και προσθέστε τη κουβερτούρα. Αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί (22Χ30 εκ). Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Ανακατέψτε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι για να μη δημιουργούνται παγάκια στις άκρες. Το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με θρυμματισμένο πάγο.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε την γρανίτα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύσετε την με φρέσκα φύλλα δυόσμου.








