Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
5 λόγοι γιατί «χρειαζόμαστε» ένα σκύλο

Βρίσκουμε εδώ τους πέντε λόγους που θα μας πείσουν ότι χρειαζόμαστε ένα τετράποδο φίλο!

Πέντε λόγοι για να πεισθούμε πως «χρειαζόμαστε» έναν σκύλο

Πέντε λόγοι για να πεισθούμε πως «χρειαζόμαστε» έναν σκύλο

Πιστός, προστατευτικός και αθεράπευτα χαδιάρης, αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που για περισσότερο από 20.000 χρόνια, έχουν κάνει τον σκύλο να θεωρείται ως «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Παρόλα αυτά, αρκετοί από εμάς, όσο κι αν φλερτάρουμε με την ιδέα να γίνουμε ανάδοχοι αυτών των αξιαγάπητων τετράποδων πλασμάτων, διστάζουμε, καθώς υπάρχουν μερικά πρακτικά ζητήματα που διαρκώς αναβάλουν την απόφασή μας. Η προσοχή και ο χρόνος που απαιτεί η παρουσία ενός σκύλου στην ήδη απαιτητική καθημερινότητά μας, οι τρίχες που θα υπάρχουν στα έπιπλα, το πάτωμα και σε κάθε επιφάνεια του σπιτιού, καθώς και το ερώτημα «πού θα μένει ο σκύλος όσο εμείς λείπουμε ταξίδι», είναι σημαντικοί λόγοι που μας κάνουν να σκεφτόμαστε διπλά αυτό το βήμα.

Από την άλλη βέβαια, όσο μεγάλη ευθύνη και αν είναι η φροντίδα ενός σκύλου, τα οφέλη που μας προσεφέρει η παρουσία του είναι απείρως μεγαλύτερα. Ακριβώς επειδή έχουμε σκεφτεί και γνωρίζουμε καλά τις υποχρεώσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε βάζοντας έναν σκύλο στην οικογένειά μας, παρακάτω υπάρχουν οι λόγοι που θα μας πείσουν πως ένας σκύλος, είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

Είναι αστείρευτη πηγή χαράς

Ειλικρινά, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την πηγαία χαρά που νιώθει και μας μεταδίδει ο σκύλος μας, κάθε φορά που μας βλέπει. Αρκεί να λείψουμε δύο ώρες από το σπίτι, για να επιστρέψουμε και να τον βρούμε να στριφογυρίζει χαρωπά την ουρά του. Αυτή η παιδικότητα των τετράποδων φίλων μας, είναι που τους κάνει αξιαγάπητους και τόσο αστείους ταυτόχρονα. Είναι πραγματικά αμέτρητα τα κόλπα που μπορούν να σκεφτούν για να τραβήξουν την προσοχή μας, ενώ οι απίθανες γκριμάτσες τους με το βλέμμα, τη μουσούδα, τα αυτιά τους αρκούν για να μας «κλέψουν» την καρδιά. Κάθε φορά δε που τους πλησιάζουμε με τα αγαπημένα τους Friskies, πραγματικά οι εκδηλώσεις της χαράς τους, απογειώνονται!

Είναι «σύμμαχοι» σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής

Για όλους εμάς που είμαστε λίγο ασυνεπείς με τη φυσική άσκηση και υπάρχουν μεγάλες περίοδοι που παραμελούμε το σώμα μας, ο σκύλος θα μπορούσε να γίνει η αφορμή να ανακαλύψουμε έναν πιο ωφέλιμο τρόπο ζωής. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, οι άνθρωποι που έχουν σκύλο είναι πολύ πιο δραστήριοι σε σχέση με όσους δεν έχουν. Η πρωινή και η βραδινή βόλτα που χρειάζεται απαραίτητα και σε καθημερινή βάση ο σκύλος, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού που τον βοηθούν να εκτονώσει την ενέργειά του, είναι η ευκαιρία που ζητούσαμε για να μπούμε επιτέλους σε ένα «πρόγραμμα» άσκησης και γυμναστικής.

Πέντε λόγοι για να πεισθούμε πως «χρειαζόμαστε» έναν σκύλο

Είναι μία αναντικατάστατη παρέα για τα παιδιά

Όσοι από εμάς είχαμε την χαρά να μεγαλώσουμε με μία… ουρά να τριγυρίζει ανάμεσα στα πόδια μας, γνωρίζουμε καλά πόσο καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει ένας σκύλος στη ζωή ενός παιδιού. Η συμβίωσή τους κάτω από την ίδια στέγη, μπορεί να γίνει η αφορμή για μία μοναδική, μακροχρόνια φιλιά, μέσα από την οποία το παιδί θα μάθει τι σημασία του «Νοιάζομαι για κάποιον» και είμαι υπεύθυνος για αυτόν. Ταυτόχρονα, ο σκύλος είναι μία ανεκτίμητη και αναντικατάστατη παρέα για το παιδί, αφού εκτός από «προστάτης» του, είναι ένας καλός φίλος που θα είναι πάντα εκεί, να παίζουν και να μοιράζονται όμορφες στιγμές.

Είναι αφορμή να γίνουμε πιο κοινωνικοί

Πόσες είναι οι πιθανότητες, καθώς απολαμβάνουμε τον περίπατό μας, να έρθει κάποιος άγνωστος και να μας πιάσει την κουβέντα; Μάλλον καμία, όμως δεν ισχύει το ίδιο, στην περίπτωση που υπάρχει ένα κατοικίδιο στην παρέα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι έχουν σκύλο, είναι πολύ πιο άνετοι και «ανοιχτοί» στις κοινωνικές σχέσεις. Έχουν συνηθίσει αγνώστους (με κατοικίδιο ή χωρίς) να πλησιάζουν για ένα χάδι στο τετράποδο φιλαράκι τους και να τους πιάνουν συγχρόνως την κουβέντα. Η κοινή αγάπη που μοιράζονται δύο άνθρωποι για τα ζώα, τα αστεία ευτράπελα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα, αλλά και τα επιτεύγματα των σκύλων τους, είναι ανεξάντλητα θέματα που δεν κουράζονται να συζητάνε ξανά και ξανά, ακόμη και αν μέχρι πριν λίγα λεπτά, δεν γνώριζαν καν ο ένας τον άλλο.

Πέντε λόγοι για να πεισθούμε πως «χρειαζόμαστε» έναν σκύλο

Είναι οι πιο πιστοί μας φίλοι

Υπάρχουν αμέτρητα παράδειγμα, ακόμα και ιστορικά, που αποδεικνύουν πως η αφοσίωση ενός σκύλου στον άνθρωπο που τον προσέχει, είναι αναντικατάστατη. Υπάρχουν ιστορίες σκύλων που ριψοκινδύνεψαν την ζωή τους, σώζοντας τον άνθρωπό τους ή προστατεύοντας την περιουσία του. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την περίφημη ιστορία του διάσημου Χάτσικο; Όπως οι λύκοι έχουν την τάση να ζουν σε αγέλες, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τα υπόλοιπα μέλη, το ίδιο συμβαίνει και με τους σκύλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως τα δύο ζώα μοιράζονται τον ίδιο κοινό πρόγονο. Επόμενο είναι πως θα μοιράζονται αρκετά ίδια χαρακτηριστικά, ενώ ένα από αυτά είναι η απόλυτη και βαθιά αφοσίωση στον άνθρωπο που τους φροντίζει.

Νοιάζομαι Tip: Εφόσον αποφασίσουμε πως είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα, το αμέσως επόμενο είναι να αναζητήσουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις που χαρίζουν σκυλάκια και να γίνουμε η αφορμή να ξεκινήσει για αυτά ένας νέος κύκλος ζωής!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!