Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
10 ιστορικά ονόματα για το ζωάκι σας

Δέκα ονόματα που κρύβουν ολόκληρη… ιστορία, για να δώσετε στη γάτα ή τον σκύλο σας το όνομα που του ταιριάζει!

10 ιστορικά ονόματα για το ζωάκι σας

10 ιστορικά ονόματα για το ζωάκι σας

Το καινούριο τετράποδο μέλος της οικογένειας έφτασε, έχουμε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για την άνετη διαβίωσή του, ήδη δεν χορταίνουμε την παρέα του, τα χάδια και τις αγκαλιές, μένει όμως μία εκκρεμότητα: Δεν έχουμε σκεφτεί πώς θα το ονομάσουμε! Εξετάζουμε τη συμπεριφορά του, μήπως μας έρθει από εκεί μια ιδέα, το χρώμα του, αλλά όσα ονόματα μας έρχονται στο μυαλό είναι «συνηθισμένα» και θα θέλαμε κάτι διαφορετικό. Καλό είναι πάντως, πριν καταλήξουμε στην επιλογή ονόματος για τον σκύλο ή τη γάτα μας, να έχουμε υπόψη μας τα εξής:

- Να μην είναι μεγάλο και «δύσκολο» όνομα. Προτιμούμε τα δισύλλαβα, εύηχα ονόματα ώστε να βοηθήσουμε το ζωάκι μας να τα αφομοιώσει ευκολότερα.

- Να περιέχει συριστικά σύμφωνα (σ, ζ, τσ, τζ ή ξ, ψ), καθώς λέγεται πως τα «προτιμούν» -ειδικά οι γάτες.

- Να μην μοιάζει ηχητικά με ονόματα άλλων μελών της οικογένειας, ή με εντολές που πρέπει να μάθει το ζωάκι μας, ώστε να μην το συγχύζουμε.

Αυτές οι τρεις προϋποθέσεις αρκούν για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ουσιαστικά πρόκειται όμως για συμβουλές και η ικανοποίησή τους δεν είναι «νόμος». Αρκεί να διαλέξουμε το όνομα του ζώου μας με την ίδια αγάπη που τρέφουμε για αυτό και όλα θα πάνε καλά. Ας δούμε λοιπόν δέκα ονόματα που μπορούμε να δώσουμε τόσο στον σκύλο όσο και στη γάτα μας, πέντε αρσενικά και πέντε θηλυκά, τα οποία μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς κρύβουν μέσα τους μπόλικη ιστορία!

10 ιστορικά ονόματα για το ζωάκι σας

1. Άργος: Ήταν ο σκύλος του Οδυσσέα και ο Όμηρος τον περιγράφει στην Οδύσσεια ως σύμβολο πίστης και αφοσίωσης. Ο Άργος, 20 χρόνια μετά, αναγνώρισε αμέσως τον Οδυσσέα όταν εκείνος έφτασε στην Ιθάκη, παρά το ότι η θεά Αθηνά τον είχε μεταμορφώσει σε ζητιάνο. Δύσκολο να ονομάσουμε τη γάτα μας «Άργο», όμως είναι το ιδανικό όνομα για το πιστό μας σκυλάκι.

2. Ερμής: Ο αγγελιοφόρος των θεών του Ολύμπου, ισότιμο μέλος του Δωδεκάθεου, διακρινόταν για την ευφυΐα του και την ικανότητά του να ελίσσεται. Δεν είχε διαχρονικές έχθρες και αντιπαλότητες, ήταν αυτός που συμβίβαζε τις έριδες και τους καβγάδες μεταξύ των θεών και ήταν αρκετά αγαπητός στους ανθρώπους.

3. Μόγλης: Όνομα βγαλμένο από το μυθιστόρημα «Το βιβλίο της ζούγκλας» που διηγείται τις περιπέτειες ενός παιδιού, του Μόγλη, που μεγαλώνει μόνο του στη ζούγκλα με τη βοήθεια μόνο των ζώων. Ο Μόγλης είναι καλός, βοηθάει, αγαπάει τους φίλους του και τους είναι πιστός.

4. Ξέρξης: Ο σπουδαίος βασιλιάς των Περσών, ηττήθηκε τελικά από τους αρχαίους Έλληνες και η ηγεμονία του έληξε άδοξα, όμως το όνομά του έμεινε στην ιστορία – και είναι πραγματικά μοναδικό. Ίσως πολλοί από εμάς να έχουν συνδέσει το όνομα με τη μορφή από την ταινία «300», όπου ο Ξέρξης παρουσιάζεται πραγματικά απεχθής, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ πρωτότυπο και ιστορικό όνομα για το ζωάκι μας.

10 ιστορικά ονόματα για το ζωάκι σας

5. Φρίξος: Ήταν μυθικός ήρωας, κατατρεγμένος από τη μητριά του Ινώ, που ήθελε να τον σκοτώσει. Η μητέρα του η Νεφέλη όμως, έστειλε το χρυσόμαλλο κριάρι να τον σώσει και να τον μεταφέρει μαζί με την αδερφή του Έλλη στην Κολχίδα. Εκεί ο Φρίξος έγινε πολύ αγαπητός, δώρισε το χρυσόμαλλο δέρας του κριαριού στον βασιλιά Αιήτη που του έδωσε για σύζυγο την κόρη του κι έζησαν όλοι μαζί ευτυχισμένοι.

6. Βένους: Είναι το λατινικό όνομα της θεάς Αφροδίτης. Δύσκολη η επιλογή μεταξύ των δύο, όμως προκρίνουμε το «Βένους», καθώς είναι πιο σύντομο. Ως θεά της ομορφιάς και του έρωτα, η Αφροδίτη δίνει το όνομά της στο πανέμορφο ζωάκι μας, που είναι άλλωστε και η νέα μεγάλη μας αγάπη!

7. Ήρα: Ακόμα ένα όνομα που προέρχεται από το Δωδεκάθεο. Η δυναμική Ήρα ήταν η βασίλισσα των θεών, η νόμιμη σύζυγος του Δία, που συχνά εξοργιζόταν από τα καμώματά του και την οποία ακόμα και αυτός φοβόταν. Ονομάζοντας το ζωάκι μας Ήρα, αναγνωρίζουμε τη δύναμή του και την ισχύ του και σε καμία περίπτωση δεν… απιστούμε, όπως έκανε ο βασιλιάς των θεών με τη γυναίκα του.

10 ιστορικά ονόματα για το ζωάκι σας

8. Κίρκη: Η Κίρκη ήταν η πανέμορφη μάγισσα που μετέτρεψε τους συντρόφους του Οδυσσέα σε γουρούνια για να τους τιμωρήσει που την παράκουσαν. Μια γυναίκα αμφιβόλου ηθικής ως προς τη χρήση των μαγικών της, που δεν μπορούμε όμως παρά να παραδεχτούμε ότι είχε ένα πανέμορφο όνομα!

9. Πέρσα: Το χρησιμοποιούμε ως χαϊδευτικό του «Περσεφόνη» που είναι λίγο μεγάλο για να το συνηθίσει το ζωάκι μας. Η Περσεφόνη, κατά τη μυθολογία, ήταν η κόρη της θεάς Δήμητρας. Την απήγαγε ο Πλούτωνας, ο θεός του Κάτω Κόσμου, για να την παντρευτεί και να την αναγκάσει να ζήσει μαζί του. Με παρέμβαση του Δία, το ζήτημα «διευθετήθηκε» και η Περσεφόνη ζει έξι μήνες μαζί με τη μητέρα της, τη θεά της Γης που εκείνους τους έξι μήνες είναι ευχαριστημένη και η γη ανθίζει και βγάζει καρπούς και έξι μήνες στον Κάτω Κόσμο, οπότε η θλιμμένη Δήμητρα φέρνει το χειμώνα.

10. Φρίντα: Ένα όνομα εμπνευσμένο από μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες ζωγράφους, τη Φρίντα Κάλο. Έζησε στο Μεξικό, το πρώτο μισό του 20ού αιώνα και δημιούργησε πίνακες με έντονα, ζωηρότατα χρώματα, όπως ήταν και η προσωπικότητά της. Ιδανικό όνομα για τη γατούλα ή τη σκυλίτσα μας που ξέρουν ποιες είναι και διεκδικούν όσα τους ανήκουν!

10 ιστορικά ονόματα για το ζωάκι σας

Νοιάζομαι tip: Επιβραβεύουμε το ζωάκι μας με μια λιχουδιά, καθώς το εκπαιδεύουμε να ακούει το ιστορικό του όνομα!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!