Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Egg Hunt: Πασχαλινό παιχνίδι με τα παιδιά

Δες εδώ το «κυνήγι» πασχαλινών θησαυρών που ξετρελαίνει τα παιδιά!

Egg Hunt: Πασχαλινό παιχνίδι με τα παιδιά

Egg Hunt: Πασχαλινό παιχνίδι με τα παιδιά

Μπορεί φέτος το Πάσχα να «Μένουμε σπίτι», όμως αυτό δεν μας σταματά από το να γιορτάσουμε παρέα με τα μικρά μας, που ξέρουμε πόσο ενθουσιάζονται με τις γιορτές και τα έθιμα του τόπου μας. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, ποιο είναι το παιχνιδιάρικο έθιμο που συναρπάζει τα παιδιά ενώ συγχρόνως εξασκεί τη φαντασία και τις νοητικές τους ικανότητες, τότε το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού ή αλλιώς «Egg hunt», είναι αυτό που ψάχνετε! Μέσω αυτού, το παιδί βιώνει τη συναρπαστική εμπειρία της ανακάλυψης παίζοντας και μαθαίνοντας πως η υπομονή και η αναζήτηση μπορούν να μας οδηγούν σε όμορφες εκπλήξεις!

Ένα διαχρονικό παιχνίδι με μεγάλη ιστορία

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δυτικοφερμένο έθιμο που χρονολογείται στην προχριστιανική εποχή και αφορά μία πασχαλινή παραλλαγή του δημοφιλούς «κρυμμένου θησαυρού». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το οποίο αφομοιώθηκε από τους χριστιανούς και χρησιμοποιήθηκε ως ένα εορταστικό «καλωσόρισμα» της άνοιξης και της Ανάστασης, που φτάνει μέχρι το σήμερα!

Οι πέντε κανόνες του καλού... κυνηγού

  • Αρχικά θα πρέπει να φτιάξετε  αρκετά γλυκίσματα και ανακατέψτε τα μαζί με διάφορα φρούτα, τόσα ώστε να... κορυφώσετε την αγωνία του μικρού κυνηγού και να επεκτείνετε τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα DIY πασχαλινό καλαθάκι ή κουτάκι, που θα συγκεντρώνει τους θησαυρούς του!
  • Οι θησαυροί σας μπορεί να είναι χρωματιστά αυγά και κουφέτα, φρούτα, σοκολάτες με εορταστικά σχέδια όπως τα νέα πασχαλινά KitKat λαγουδάκια. Μία νέα έκπληξη από την KitKat, ιδανική για το Egg hunt! H γκοφρέτα στο κάθε λαγουδάκι σπάει σε μικρότερα κομμάτια, διατηρώντας την πλούσια σοκολάτα KitKat!
  • Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να ζητήσετε από το παιδί να κρυφτεί σε ένα άλλο δωμάτιο, όσο εσείς θα προετοιμάζεται το... έδαφος για ατελείωτο παιχνίδι! Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα εξάψετε τη φαντασία του, αλλά όσο το παιδί θα είναι κρυμμένο, μπορείτε να βρείτε τις πιο απίθανες κρυψώνες στο διαμέρισμά ή τον κήπο σας, και να κρύψετε στην κάθε μία από έναν ή και παραπάνω γλυκούς «θησαυρούς»!
  • Μόλις το παιδί επιστρέψει, υποδεχτείτε το με μία γευστική πρόκληση! Δώστε του το καλαθάκι  και αποκαλύψτε πως το σπίτι σας είναι γεμάτο κρυμμένες λιχουδιές. Όσες από αυτές καταφέρει να βρει θα είναι δικές του, ενώ θα κερδίσει και ένα «μυστικό» μεγάλο έπαθλο, φτιαγμένο από τα χεράκια σας! Να είστε σίγουροι πως αυτό θα του «ανοίξει» ακόμη περισσότερο την όρεξη για παιχνίδι!
  • Για να κάνετε ακόμη πιο διασκεδαστική τη διαδικασία και να είστε πιο ενεργοί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε να κατευθύνετε το παιδί λέγοντας  «ζεστό» ή «κρύο» αναλόγως με το πόσο κοντά βρίσκεται σε κάποιον από τους κρυφούς στόχους του.
Egg Hunt: Πασχαλινό παιχνίδι με τα παιδιά

Οι καλύτερες κρυψώνες για δυνατούς παίχτες

Ένας τρόπος να κάνετε πιο περιπετειώδες και ενδιαφέρον το παιχνίδι, είναι χρησιμοποιώντας δύσκολες και παράξενες κρυψώνες, που θα εντείνουν τη διάθεση του παιδιού για εξερεύνηση και θα κάνουν κάθε μικρή ανακάλυψη να μοιάζει με μεγάλο κατόρθωμα στα μάτια του! Τσέπες σακακιών και μπουφάν που είναι στην κρεμάστρα του χωλ, βάζα και διακοσμητικά, πίσω από κάποια κορνίζα, είναι μερικές ιδέες που θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία σας για ακόμη πιο ευρηματικές κρυψώνες. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα παίξετε στο διαμέρισμα ή τον κήπο σας, καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι ιδέες για καλές κρυψώνες είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Ωστόσο, το «σπιτικό» Egg hunt που είναι πολύ πιο...χουχουλιάρικο, έχει τον τρόπο του να μας φέρνει ακόμη πιο κοντά!

Νοιάζομαι tip: Είναι σημαντικό να θυμάστε ακριβώς τον αριθμό των «θησαυρών» που έχετε κρύψει και να τον πείτε από την αρχή στο παιδί, ώστε μετά το τέλος του παιχνιδιού, να κάνετε μία καταμέτρηση στο καλαθάκι και να σιγουρευτείτε πως δεν έχει ξεμείνει κάποιος πασχαλινός θησαυρός στην κρυψώνα του. Είναι λογικό τα παιδιά να θέλουν να γευτούν τις λιχουδιές μετά το παιχνίδι. Δώστε τους ένα μικρό κομμάτι μαζί με κάποιο φρούτο και διδάξτε τα ότι και το γλυκό ταιριάζει σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.Προτεινόμενα κουπόνια

-1000ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ2.00€

Με την αγορά 1 συσκ. NESCAFÉ GOLD στιγμιαίος καφές 200g

-650ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ1.10€

Με την αγορά 1 συσκ. FITNESS 625g ή FITNESS 600g οποιασδήποτε γεύσης

-600ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ1.00€

Με την αγορά 1 συσκ. ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ Παραδοσιακός 340g

-350ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ0.50€

Με την αγορά 1 συσκ. ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ Παραδοσιακός ή Σκούρος 194g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!