Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
Οι Δεσμεύσεις μας
Η Nestlé Waters δεσμεύεται για την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και την ένταξη στην κυκλική οικονομία. Προχωρά, παγκοσμίως, σε αλλαγές στις συσκευασίες της, με όραμα καμία συσκευασία της να μην αποτελεί επιβαρυντικό απόρριμμα για το περιβάλλον και να μην καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής.
Στοχεύει, επίσης, σε:
  • Λειτουργία εργοστασίων με 100% μηδενικά απόβλητα (2020)
  • 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025
  • Χρήση κατ’ ελάχιστον 35% ανακυκλωμένου πλαστικού rPET στις συσκευασίες της
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ
Ξεκινώντας από την πηγή
Οι περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές αποτελούν καθημερινότητα για τον όμιλο της Nestlé και κατ’ επέκταση για το εργοστάσιο του Κορπή, όπου δίνεται προτεραιότητα στο βασικό αγαθό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μας, το νερό.
Στο εργοστάσιο υπάρχει καθημερινά η πρόκληση της άρτιας διαχείρισης των υδάτινων πόρων και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, από το 2008,
έχει σημειωθεί μείωση μεγαλύτερη του 62% στην ποσότητα νερού που απαιτείται για την εμφιάλωση των προϊόντων μας.
Αν, ακόμη, συνυπολογιστεί και το νερό που χρειάζεται για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του εργοστασίου, η συνολική μείωση που έχει πετύχει φτάνει στα 188.000m3, ποσότητα που ισοδυναμεί με 60 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων
Από το 2010 μειώσαμε περισσότερο από 3.900 τόνους τη χρήση πλαστικού στα μπουκάλια μας, ενώ από το 2015 πετύχαμε επιπλέον μείωση των υλικών συσκευασίας κατά 46 τόνους. Σε ό,τι αφορά στην ανακύκλωση, από το 2015 καταφέραμε να ανακυκλώσουμε περισσότερο από 600 τόνους υλικών συσκευασίας, ενώ, ήδη από το 2018, εναποθέτουμε μηδενική ποσότητα αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Σίγουρα βασικά κομμάτια των περιβαλλοντικών μας δεσμεύσεων αποτελούν η εξοικονόμηση ενέργειας και η ατμοσφαιρική ρύπανση. Ενδεικτικά, από το 2017 η ενέργεια που χρησιμοποιείται προέρχεται κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές, ενώ από το 2015 έχουμε μειώσει τις εκπομπές CO2 περισσότερο από 25.000 τόνους.
ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΑΣ
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ, ακολουθώντας τις δεσμεύσεις της Nestlé Waters στην ορθή διαχείριση φυσικών πόρων και την κυκλική οικονομία, έκανε πρώτο την αλλαγή, με σεβασμό στο περιβάλλον!
Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το νέο ΚΟΡΠΗ®-Mania σε συνεργασία με την Playmobil σε συσκευασίες των 0.5L και των 6x0.5L, αποτελούμενες από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET & 30% rPE στο φιλμ τους. Ένα γεγονός που αναδεικνύει το ΚΟΡΠΗ®-Mania ως έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών της Nestlé.

Λίγο αργότερα, δημιούργησε την πρώτη συσκευασία φυσικού μεταλλικού νερού με το υψηλότερο ποσοστό ανακυκλωμένου πλαστικού στην ελληνική αγορά, 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι & 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPE στο φιλμ του, προσφέροντάς μας μια επιλογή που σέβεται το περιβάλλον.
ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚYΚΛΟ
Γίνε κι εσύ μέρος
της αλλαγής!
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ έχει ως βασικό του στόχο να μας εντάξει ενεργά στην κυκλική οικονομία, ώστε να επιλέγουμε κατά κύριο λόγο προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό και να υιοθετούμε συνήθειες που θα συμβάλλουν με τη σειρά τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του ευαισθησίας, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ στηρίζει την κυκλική οικονομία διοργανώνοντας το «Μπες στον Κύκλο» Roadshow, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Zero Hero: ένα ταξίδι μιας κινητής μονάδας ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών που δημιούργησε το ΚΟΡΠΗ®, για να μας δώσει την ευκαιρία να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μπουκάλια μας, να τους δώσουμε μια νέα ζωή, επιβραβεύοντας αυτή την οικολογική μας κίνηση με ξεχωριστά προνόμια.

Από το 2021, η μονάδα ανακύκλωσης του «Μπες στον Κύκλο» Roadshow ταξίδεψε σε 5 super-markets στην Αττική και παρέμεινε 1 εβδομάδα σε καθένα από αυτά, ώστε να ανακυκλώσουμε εύκολα τα πλαστικά μας μπουκάλια, με μια επίσκεψη στο super-market.

Το ταξίδι της κινητής μονάδας ανακύκλωσης του «Μπες στον Κύκλο» Roadshow του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή® συνεχίστηκε και το 2022, με τον Κύκλο να βρίσκεται σε πολυσύχναστα μέρη, προσκαλώντας τους καταναλωτές να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη, ανακυκλώνοντας πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού.
Μερικά από τα σημεία που επισκέφτηκε
ο Κύκλος Ανακύκλωσης του ΚΟΡΠΗ® είναι
τα παρακάτω:
H ομάδα του “ZERO HERO The Initiative” και η διεθνής AMKE Keep Sea Blue είχε ενεργή συμμετοχή ενημερώνοντας τους επισκέπτες για την αξία της ανακύκλωσης και συλλέγοντας το πλαστικό από κάθε σταθμό του «Μπες στον Κύκλο» Roadshow. Στη συνέχεια, κατέγραψε το σύνολο του πλαστικού που συλλέχθηκε και μέσω της τεχνολογίας Blockchain, παρακολουθεί τα συλλεγόμενα απορρίμματα από τα πλαστικά μπουκάλια, μέχρι αυτά να πάρουν δεύτερη ζωή. Μέσα σε 2 χρόνια καταφέραμε να συλλέξουμε 364kg πλαστικού που αντιστοιχεί σε 12.300 πλαστικά μπουκάλια rPET στα οποία δώσαμε δεύτερη ζωή παράγοντας 261Kg ανακυκλωμένου πλαστικού.

Το ταξίδι του «Μπες στον Κύκλο» Roadshow με τη Zero Hero, συνεχίστηκε τον Ιούλιο και σε περιοχές της Αττικής, δίνοντάς μας περισσότερες ευκαιρίες για να ανακυκλώσουμε.
Το ΚΟΡΠΗ® έκανε την αλλαγή με σεβασμό
στο περιβάλλον! Επίλεξε κι εσύ προϊόντα από
ανακυκλωμένο πλαστικό, γίνε μέρος της αλλαγής
και «Μπες στον κύκλο!»
Back To Top