Χριστουγεννιάτικα Σοκολατάκια με Λικέρ συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με λικέρ και δεκάδες άλλες συνταγές για γλυκούς σοκολατένιους πειρασμούς!

Υλικά για 25 σοκολατάκια
- 2 κουβερτούρες NESTLÉ DESSERT (400γρ.)
- 1 κ.γ. γεμάτοι σπόροι παπαρούνας
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ. καραμελωμένο τζίντζερ κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.γ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- Ψιλοκόψτε τις δύο κουβερτούρες και κρατήστε ξεχωριστά το ¼ από αυτές.
- Στα μικροκύματα ή με τη βοήθεια ενός μπεν μαρί λιώστε τα ¾ από την κουβερτούρα.
- Αφαιρέστε τη σοκολάτα από τα μικροκύματα ή από τη φωτιά, προσθέστε την παπαρούνα, το τζίντζερ, το αλάτι και το λικέρ αν το χρησιμοποιήσετε, ανακατέψτε με μια σπάτουλα και αμέσως μετά ρίξτε την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Ανακατεψτε μια φορά, αφήστε τη σοκολάτα 1 λεπτό να πάρει θερμοκρασία και μετά ανακατεψτε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αδειάστε το μίγμα σε ένα κορνέ και με τη βοήθειά του γεμίστε τα φορμάκια από τα σοκολατάκια μας.
- Αφήστε μόνα τους τα σοκολατάκια μέχρι να πήξουν για 18-24 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κάτω από τους 20 βαθμούς. Δεν τα βιάζεστε ούτε τα βάζετε στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρετε και τυλίξτε τα σε λαδόκολλα μέχρι να τα φάτε.








