Συνταγή Χριστουγεννιάτικη Καρυδόπιτα Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Μια απολαυστική συνταγή καρυδόπιτας με σοκολάτα από τον Άκη!
Για το κέικ:
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 - 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 - 120 γρ. γάλα
 - 360 γρ. σκληρό αλεύρι
 - 4 αυγά
 - 1 κ.γ. κανέλα
 - ¼ κ.γ. γαρίφαλλο
 - 2 βανίλιες
 - 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 - 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
 - 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ, ψιλοκομμένη
 - 50 γρ. καρύδια για ντεκόρ
 
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
 - 500 ml νερό
 - 1 λεμόνι
 - 1 στικ κανέλας
 
Για το γλάσο:
- 170 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, ψιλοκομμένη
 - 200 γρ. κρέμα γάλακτος
 
- Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
 - Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε και το γάλα.
 - Βγάλτε από τον κάδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
 - Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκ. και απλώστε το μείγμα.
 - Ψήστε για 55 λεπτά στους 170°C.
 - Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
 - Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίξτε το σιρόπι κρύο και στη συνέχεια ρίξτε το γλάσο αφού έχετε λιώσει τα υλικά του σε μια κατσαρόλα.
 - Αφήστε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε.
 
Για το γλάσο :
- Λιώστε την κουβερτούραστα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα.
 - Συνεχίστε το ανακάτεμά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
 - Ρίξτε το γλάσο πάνω από την κρύα καρυδόπιτα.
 - Διακοσμήστε με καρύδια.
 









