Τάρτα Ανάποδη με Μπανάνα Συνταγή με κουβερτούρα Nestlé Dessert
Εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους με μία εξαιρετικά γλυκιά συνταγή για ανάποδη τάρτα με μπανάνα και ετοιμαστείτε για κοπλιμέντα!
- 20γρ. βούτυρο
 - 50γρ. ζάχαρη
 - 4 κ.σ. νερό
 - 8 μικρές μπανάνες
 - 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
 - 1 έτοιμη τάρτα
 - 80γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
 
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220⁰C βαθμούς.
 - Για την καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό έως ότου η καραμέλα πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Όταν γίνει η καραμέλα ρίξτε τη σε μια αντικολλητική ταρτιέρα (28 εκ) και απλώστε πολύ γρήγορα πριν να σφίξει.
 - Στη συνέχεια καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και τοποθετήστε τις πάνω στην καραμέλα με την πλατιά πλευρά τους κατά μήκος.
 - Τοποθετήστε τις επάνω στη ταρτιέρα δίπλα δίπλα (πλευρικά ακτινωτά).
 - Πασπαλίστε με 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη τις μπανάνες απο πάνω. Καλύψτε με τη ζύμη (όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας) και αν περισσέψει ζύμη, γυρίστε την απο πάνω.
 - Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη αναποδογυρίστε την γρήγορα για να μη πήξει ξανά η καραμέλα.
 - Πασπαλίστε την τάρτα με τριμμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT.
 - Σερβίρετε με παγωτό σοκολάτα.            
 









