Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Ραβανί με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας καθώς θα τους σερβίρετε για επιδόρπιο ραβανί με σοκολάτα που θα έχετε ετοιμάσει!

35 λεπτά
Μέτρια
20 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ

Για το ραβανί:

  • 15γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ½  γρ. μαστίχα σκόνη
  • 400γρ. αυγά (8 μέτρια αυγά)
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμααπό ½  λεμόνι
  • 1κουβερτούρα  NESTLE DESSERT 65% Κακάο κομμένη σε κομματάκια (200γρ.)

Γιατο σιρόπι:

  • 900ml νερό
  • 1000γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδαλεμόνι
  • 1 στικκανέλας
  • 1κ.σ. μέλι

"

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν πάρει μία βράση, αφαιρέστε το από τη φωτιά, προσθέστε το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.    

Για το ραβανί: 

  1. Βουτυρώστε ένα ταψάκι 25Χ30εκ. και αφήστε το στην άκρη.    
  2. Πάρτε τα 15γρ. ζάχαρη και τη μαστίχα και σε ένα μπλέντερ ή γουδί χτυπήστε τα μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα.  Βάλτε τα σε ένα μπολάκι και αφήστε τα στην άκρη.    
  3. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μίγμα.     
  4. Μόλις αφρατέψει το μίγμα σας, ρίξτε και το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.  
  5. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το μίγμα με τη τριμμένη μαστίχα και το ξύσμα από μισό λεμόνι.    Αφαιρέστε το μίγμα των αυγών από το μίξερ και ρίξτε μέσα λίγο λίγο το μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε ελαφρά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.    
  6. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα με το αλεύρι και το αυγό προσθέστε και τη σοκολάτα, ανακατέψτε και έπειτα αδειάστε το στο ταψί, ισιώνοντάς το από πάνω με τα δάχτυλά σας ή μια κουτάλα.    
  7. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για 35-40 λεπτά.    
  8. Όταν το ραβανί ψηθεί αφαιρέστε το από τον φούρνο. Ελέγξτε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο και στη συνέχεια σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντας το με μία κουτάλα σιγά σιγά για να μην σπάσει το γλυκό και αφήστε το να τραβήξει για μερικές ώρες.
Μοιράσου τη συνταγή
Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα τα υλικά σας!
Υπολογισμός μετατροπής
Βρες εδώ κουπόνια επιστροφής χρημάτων για τις αγαπημένες σου Nestlé Dessert!
Καταχώρηση κωδικών

Εύκολες συνταγές

Γρήγορα γλυκά με Nestlé Dessert σε περίπτωση που βιάζεστε να απολαύσετε κάτι εξαιρετικά νόστιμο και σοκολατένιο!
Μάθε πως η Nestlé
στηρίζει την παραγωγή κακάο
Μάθε περισσότερα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!