Moelleux σοκολάτας συνταγή του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη Moelleux σοκολάτας!

- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για το άλειμμα των φορμών
- 1 κ.γ. κακάο Nestle Dessert, για το πασπάλισμα των φορμών
- 200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 αβγά, μέτρια
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα Nestle Dessert, για το σερβίρισμα
- Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
- Χριστουγεννιάτικα κας κας, για το σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο 6 ατομικές μεταλλικές φόρμες διαμέτρου 8 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τον κρόκο αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις ατομικές φόρμες καλύπτοντας τα 2/3 του ύψους τους.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 13-15 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα moelleux αλλά να παραμένει αρκετά υδαρές το κέντρο τους.
- Αφαιρούμε τα moelleux από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ξεφορμάρουμε τα moelleux, προσθέτουμε λιωμένη κουβερτούρα, άχνη ζάχαρη, χριστουγεννιάτικα κας κας και σερβίρουμε!








