Κέικ Σοκολάτας Χωρίς Γλουτένη του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Γλυκάνετε τη μέρα των αγαπημένων σας φτιάχνοντάς τους νοστιμότατο κέικ χωρίς γλουτένη για να τους ευχαριστήσετε!
- 250 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
- 60 γρ. κακάο
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 140 γρ. ελαιόλαδο
- 130 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 130-150 γρ. μέλι
- 70 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT, σε κομματάκια
Για την γκανάς:
- 100 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT, ψιλοκομμένη
- 65 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 15 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε την κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε ξανά.
- Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 50-55 λεπτά.
Για την γκανάς:
- Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.
- Ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήστε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει.
- Σερβίρετε το κέικ σας με την γκανάς.