Κέικ Σοκολάτας Χωρίς Γλουτένη του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Γλυκάνετε τη μέρα των αγαπημένων σας φτιάχνοντάς τους νοστιμότατο κέικ χωρίς γλουτένη για να τους ευχαριστήσετε!

- 250γρ. αμύγδαλο τριμμένο
- 60γρ. κακάο
- ½κ.γ. σόδα
- ½κ.γ. μπέικιν
- 3αυγά
- 140γρ. ελαιόλαδο
- 130γρ. γάλα αμυγδάλου
- 130-150γρ. μέλι
- ½κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε κομματάκια (100γρ.)
Για τη γκανάς:
- ½ κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (100 γρ.)
- 65γρ. γάλα αμυγδάλου
- 15γρ. ζάχαρη
- 20γρ. ελαιόλαδο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C βαθμούς.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και την κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε ξανά.
- Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 50-55 λεπτά.
Για τη γκανάς:
- Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.
- Ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήστε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει.
- Σερβίρετε το κέικ σας με τη γκανάς.








