Κέικ Μήλου με Σοκολάτα του Άκη Πετρετζίκη με Nestlé Dessert
Φτιάξτε παρέα με τον Άκη Πετρετζίκη κέικ μήλου με σοκολάτα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 230 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά μέτρια
- 120 γρ. νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 350 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 25 γρ. κακάο NESTLÉ DESSERΤ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών 5 spices
- 120 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ Κλασσική, ψιλοκομμένη
- 4 μήλα, καθαρισμένα, τριμμένα, στραγγισμένα μέσα από τουλπάνι
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρο-κακαώνουμε μία στρογγυλή φόρμα κέικ με τρύπα 23 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Μόλις απορροφηθούν τα αυγά προσθέτουμε το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη κανέλα και το μείγμα μπαχαρικών 5 spices.
- Προσθέτουμε σε δόσεις τα στερεά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη καρυδόψιχα, τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα μήλα.
- Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.








