Καριόκες με τσουρέκι
Λαχταριστές καριόκες με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη για να απογειώσετε το γιορτινό τραπέζι!

- 100 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 250 γρ. τσουρέκι
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 15 γρ. Κακάο Nestle Dessert
- 10 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μέλι
- 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 400 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert 65%, λιωμένη
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα τα αμύγδαλα, το τσουρέκι και χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
- Αδειάζουμε το μείγμα του πολυκόφτη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε σε μια διάφανη μεμβράνη.
- Απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να πάρει το σχήμα του μωσαϊκού (σαλαμιού) και το τυλίγουμε καλά με τη μεμβράνη.
- Προαιρετικά, τοποθετούμε δύο ακόμα μεμβράνες στον πάγκο εργασίας να ακουμπάνε μεταξύ τους, τοποθετούμε το σαλάμι που δημιουργήσαμε, και το τυλίγουμε πολύ σφιχτά με τις μεμβράνες.
- Μεταφέρουμε το σαλάμι στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.
- Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και κόβουμε το σαλάμι σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μια τσιμπίδα και το βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια πάνω σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα.








