Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Πόσες θερμίδες περιέχει ο καφές; Γιατί δεν βρίσκω τον διατροφικό πίνακα;

Mε βάση τη νέα νομοθεσία περί ετικέτας τροφίμων, όλοι οι απλοί καφέδες (100% καφές) δεν υποχρεούνται να έχουν διατροφικό πίνακα με θρεπτικά στοιχεία και θερμίδες αφού σχεδόν όλα τα στοιχεία είναι περίπου μηδενικά. Συγκεκριμένα ο ελληνικός περιέχει 1 θερμίδα ανά κουταλιά 5 γραμμαρίων (φυσικά χωρίς ζάχαρη, γάλα, κ.α.).

H νέα συσκευασία του προϊόντος δεν με εξυπηρετεί/δεν κλείνει καλά.

Με το αυτοκόλλητο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας, μπορείτε να κλείνετε ξανά και ξανά τη συσκευασία, σε αντίθεση με την παλιά, η οποία δεν είχε αντίστοιχο αυτοκόλλητο και έπρεπε να βάλετε π.χ. λαστιχάκι ή να μεταφέρετε το προϊόν σε κάποιο άλλο δοχείο.

Η συσκευασία των προϊόντων Λουμίδης είναι ανακυκλώσιμη;

Προς το παρόν, καμία από τις συσκευασίες Λουμίδης Παπαγάλος δεν είναι ανακυκλώσιμη. Ωστόσο, σαν εταιρεία παραγωγής, όλες μας οι πρακτικές κατά την παραγωγική διαδικασία είναι απόλυτα συμμορφούμενες με τους κανόνες υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Ο Λουμίδης Παπαγάλος Έκαστος Μονοποικιλιακός τι διαφορά έχει με όλους τους υπόλοιπους;

Όταν μιλάμε για χαρμάνι καφέ, εννοούμε τη μίξη διαφόρων ποικιλιών καφέ σε συγκεκριμένη ποσόστωση, ώστε να πετύχουμε κάποιο γευστικό προφίλ. Στην περίπτωση του Λουμίδη Παπαγάλου Έκαστου Μονοποικιλιακού δεν έχουμε καν κάποιο χαρμάνι, αφού ο καφές προέρχεται από μία μόνο ποικιλία, ώστε να έχουμε στο φλιτζάνι μας τα καθαρά γευστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας αυτής.

Ο Λουμίδης Παπαγάλος Έκαστος Μονοποικιλιακός είναι πιο βαρύς σαν καφές;

Ο  Λουμίδης Παπαγάλος Έκαστος Μονοποικιλιακός διακρίνεται για τον ντελικάτο χαρακτήρα του διατηρώντας χαμηλότερα ποσοστά καφεΐνης, όπως όλοι οι καφέδες Arabica.

Ποιες είναι οι οδηγίες παρασκευής Λουμίδη Frio στο σπίτι;

Μπορείτε να βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την μέθοδο παρασκευής του Λουμίδη Frio στο https://www.youtube.com/watch?v=XQ5KBOkvBDo

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στον Λουμίδη Παραδοσιακό και στον Λουμίδη Κουπάτο;

Πρόκειται για δυο διαφορετικά χαρμάνια. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του χαραστηριστικά: ο Λουμίδης Παπαγάλος Παραδοσιακός είναι ένα χαρμάνι ελληνικού που χαρακτηρίζεται από γήινες νότες. Ο Λουμίδης Κουπάτος χάρη στο μοναδικό πάντρεμα των ποικιλιών καφέ Arabica & Robusta και στο αρμονικό καβούρδισμά του, είναι γλυκόπιοτος, με πλούσιο άρωμα και γεμάτη γεύση, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για κατανάλωση σε κούπα.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Λουμίδη Παραδοσιακό και στο Λουμίδη Σκούρο;

Πρόκειται για το ίδιο χαρμάνι με τον Παραδοσιακό, με τη διαφορά ότι ο Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος καβουρδίζεται περισσότερο. Εκεί έγκειται και η διαφορά στην ένταση της γεύσης.

Πόσους καφέδες βγάζει κάθε συσκευασία Λουμίδης Παπαγάλος;

Η προτεινόμενη ποσότητα καφέ για την παρασκευή ενός μονού ελληνικού καφέ (50 ml νερό) είναι 5 γραμμάρια ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος.
Επομένως η συσκευασία των 194 γρ. βγάζει περίπου 38 καφέδες. (αντίστοιχα διαιρώντας τα γραμμάρια των άλλων συσκευασιών με τα 5 γραμμάρια που προτείνουμε, υπολογίζουμε εύκολα τον αριθμό των μονών καφέδων). 
Σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο κάθε καταναλωτής επιλέγει να φτιάξει τον αγαπημένο του καφέ.
 

Ο Λουμίδης Παπαγάλος χωρίς καφεΐνη περιέχει καθόλου καφεΐνη;

Μετά από ειδική επεξεργασία, περιέχει την καθορισμένη από το νόμο ως ελάχιστη ποσότητα καφεΐνης, που μπορεί να περιέχει ένας καφές για να χαρακτηριστεί "χωρίς καφεΐνη". Η διαδικασία "αποκαφεϊνοποίησης" γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο, απλά με ζεστό νερό. Οι κόκκοι βυθίζονται σε νερό, οι πόροι τους ανοίγουν και η καφεΐνη, που είναι μια υδατοδιαλυτή ουσία από τη φύση της, απομακρύνεται σιγά σιγά. Το διάλυμα που προκύπτει περνάει από ειδικά φίλτρα, ώστε να απομακρυνθεί η καφεΐνη και μάλιστα πριν το καβούρδισμα, έτσι ώστε να διατηρείται αναλλοίωτο το άρωμα και η γεύση του καφέ. 

Λουμίδης Παπαγάλος χωρίς καφεΐνη: Ποια είναι τα ποσοστά % καφεΐνης;

Είναι 0,03% στο κατακάθι το οποίο δεν το πίνει κάποιος άρα είναι 0%.

Λουμίδης Παπαγάλος: Ποια είναι τα ποσοστά % καφεΐνης;

1.21 - 1.43% στην πρώτη ύλη. Πρακτικά, περιέχει περίπου 40mg/φλιτζάνι 50ml με 5γρ. καφέ. 

Ποια είναι η τιμή των προϊόντων Λουμίδης Παπαγάλος;

Η διαμόρφωση της τιμής των προϊόντων μας, γίνεται στο ράφι και εξαρτάται απόλυτα από τον εκάστοτε λιανοπωλητή και το σημείο πώλησης. 

Πού παράγεται ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος;

Η πρώτη ύλη εισάγεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος καβουρδίζεται, κόβεται και συσκευάζεται στο εργοστάσιό μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας από το 1974.

Πόσο κοστίζει η αυτόματη μηχανή παρασκευής ελληνικού καφέ ΒΕΚΟ;

Η τιμή της μηχανής ΒΕΚΟ διαμορφώνεται από την εταιρεία που την εισάγει και την εμπορεύεται στην ελληνική αγορά, την "ΠΑΡ. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ" Α.Ε. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί.

Θα ήθελα να επικοινωνήσω με το service για τις μηχανές BEKO:

Υπάρχουν τοπικά Service Centers σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον όμιλο ΠΑΡ. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. (τηλ. 2510 392 511 & 2510 392 512), ο οποίος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας της μηχανής. 

Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος δεν είναι ελληνικό προϊόν;

Ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος παράγεται από το 1974 στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Από το 1987 το εργοστάσιο αυτό ανήκει στην Nestlé Ελλάς, θυγατρική του ελβετικού ομίλου Nestlé. Η Nestlé έχει παρουσία στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια, λειτουργεί 3 εργοστάσια στη χώρα που φέρνουν πάνω από το 60% του τζίρου της και απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες www.nestle.gr.

Πόσο καιρό διατηρείται αναλλοίωτο το άρωμα και η γεύση του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας;

Η διατήρηση του αρώματος και της γεύσης εξαρτάται από τις συνθήκες αποθήκευσης. Αν το προϊόν αποθηκευτεί αεροστεγώς σε περιβάλλον που δεν επηρεάζεται από ζέστη και άλλες έντονες μυρωδιές, τότε το άρωμα και η γεύση διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι να καταναλωθεί το προϊόν.

Ο καφές που αγόρασα έχει άσχημη μυρωδιά, δεν έχει άρωμα. Τι συμβαίνει; Έχετε αλλάξει κάτι;

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος γίνεται με φυσικό τρόπο και η διατήρηση της ποιότητας και του αρώματός του είναι πολύ σημαντικά για εμάς όπως και για τους καταναλωτές μας,  και σκοπός μας είναι να τα διατηρούμε αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.  Προκειμένου να γίνει όμως σωστή καταγραφή του περιστατικού και να ερευνήσουμε εις βάθος αυτό που μας περιγράφετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail (www.nestlenoiazomai.gr/loumidis/epikoinonia) ή τηλεφωνικά από σταθερό στο 800-11-68068 (χωρίς χρέωση).

Είμαι επαγγελματίας και επιθυμώ να τοποθετήσω μηχανή αλέσεως ελληνικού καφέ.

Δυστυχώς ως εταιρεία δεν διαθέτουμε μύλο άλεσης ελληνικού καφέ. Θα μπορούσατε, όμως, να επικοινωνήσετε με την Ομάδα της NESTLE Professional, προκειμένου να σας ενημερώσει για άλλες επιλογές που ενδεχομένως ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας. (τηλ. επικοινωνίας 210 6898145)

Είμαι επαγγελματίας και επιθυμώ να σερβίρω στην επιχείρησή μου, ελληνικό καφέ Λουμίδη Παπαγάλο.

Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας (www.nestlenoiazomai.gr/loumidis/epikoinonia) και θα έρθει σε επαφή μαζί σας αρμόδιος του τμήματος NESTLE Professional.

Πού μπορώ να προμηθευτώ τα συλλεκτικά αντικείμενα Λουμίδης Παπαγάλος;

Τα συλλεκτικά αντικείμενα/προωθητικά προϊόντα που προσφέρονται με τις συσκευασίες Λουμίδη δεν πωλούνται μεμονωμένα. Αν θέλετε συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας ώστε εάν προκύψει διαθεσιμότητα να σας αποστείλουμε κάποια ως δώρο. (www.nestlenoiazomai.gr/loumidis/epikoinonia

Πού μπορώ να βρω τα αυθεντικά φλιτζάνια Λουμίδης Παπαγάλος;

Τα συλλεκτικά αντικείμενα/προωθητικά προϊόντα που προσφέρονται με τις συσκευασίες Λουμίδη δεν πωλούνται μεμονωμένα. Αν θέλετε συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και εάν προκύψει διαθεσιμότητα να σας αποστείλουμε κάποια ως δώρο. (www.nestlenoiazomai.gr/loumidis/epikoinonia

Θα ήθελα το τηλέφωνο των καφεκοπτείων Λουμίδη.

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ωστόσο, ότι τα καφεκοπτεία Λουμίδη είναι ξεχωριστή από εμάς εταιρεία, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!