ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 πακέτο Garden Gourmet Vegan Balls
1 κολοκυθάκι
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 ξερό κρεμμύδι
1 κλωνάρι κόλιανδρο
Πιπέρι
Αλάτι
5 πιπεριές chilli κόκκινες πιπεριές (για την σως)
3 σκελίδες σκόρδο (για την σως)
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ginger (για τη σως)
50ml ξύδι
200ml νερό (για την σως)
150g ζάχαρη (για την σως)
1 κουταλιά της σούπας άμυλο πατάτας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Kόψτε το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια τα οποία μπορούν να περάσουν στο καλαμάκι.
Τοποθετήστε εναλλάσσοντας 3 κομμάτια από το κάθε λαχανικό και τα vegan balls σε κάθε καλαμάκι. Τυλίξτε τα με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο. Κόψτε τις πιπεριές chili στη μέση και αφαιρέστε του μισούς σπόρους ( αν προτιμάτε να είναι spicy, μην τους αφαιρέσετε). Τοποθετήστε το σκόρδο, την πιπεριά chili και το ginger σε ένα μπλέντερ και ανακινήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το νερό, την ζάχαρη και το ξύδι για να βράσουν και προσθέστε το μίγμα της πιπεριάς chili.
Ανακατέψτε το άμυλο πατάτας με νερό και προσθέστε το στο κατσαρολάκι ενώ το ανακατεύεται.
Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο τζίντζερ ή ξύδι.
Προσθέστε την σάλτσα μέσα σε ένα μπουκάλι και αποθηκεύστε την στο ψυγείο.
Επικαλύψτε τα καλαμάκια με λάδι. Ψήστε τα στην ψησταριά και σερβίρετε με την σάλτσα και γαρνιτούρα με έξτρα κόλιανδρο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΙΜΕΣ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Ενέργεια
251Kcal
Λιπαρά
6,4g
Kορεσμένα Λιπαρά
0,8g
Υδατάνθρακες
41,4g
Σάκχαρα
35,3g
Εδώδιμες Ίνες
35,6g
Πρωτεΐνες
7,4g
Αλάτι
0,6g