Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Tι μπορεί να κάνει μια κρεμάστρα; Οι έξυπνες χρήσεις της!

Κρεμάστρες. Σίγουρα έχεις αρκετές στο σπίτι σου και το πιο πιθανό είναι ότι φτιάχνοντας τη ντουλάπα σου για τη νέα σεζόν, συνειδητοποίησες ότι κάποιες από αυτές είναι παλιές και περιττές.

Προτού τις πετάξεις, μάθε ότι οι παλιές σου κρεμάστρες μπορούν με λίγη μόνο έμπνευση να μεταμορφώσουν το δωμάτιο ή το σαλόνι σου.

Πώς θα γίνει αυτό; Σου παραθέτουμε  πέντε συμβουλές που ελπίζουμε ότι θα διευκολύνουν τη ζωή σου.

DIY ιδέες για κρεμάστρες

1. Κάνε την κρεμάστρα… κοσμηματοθήκη: Μπορείς να αξιοποιήσεις μία κρεμάστρα για τα κοσμήματά σου με δύο τρόπους. Ο πρώτος, είναι να στρίψεις τον γάντζο της κρεμάστρας οριζόντια, να την κρεμάσεις ανάποδα και να την χρησιμοποιήσεις για να κρεμάς τα κολιέ σου.

Ο δεύτερος, είναι να βάλεις την κρεμάστρα σε κάποιο γάντζο και να περάσεις τα κοσμήματά σου στη βάση της, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

2. Κρέμασε τα γυαλιά σου: Αν συνηθίζεις να χάνεις ή να ξεχνάς τα γυαλιά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρεμάστρα για να ξέρεις πάντα που βρίσκονται. Πρόκειται για μια πρακτική και «έξυπνη» λύση, η οποία μπορεί να ομορφύνει το σπίτι σου, σε περίπτωση που αποφασίσεις να «ντύσεις» την κρεμάστρα χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά νήματα και κλωστές, όπως φαίνεται και στις εικόνες.

3. Δημιούργησε μια εναλλακτική κρεμάστρα τοίχου: Ανανέωσε το σπίτι σου, τοποθετώντας στην είσοδό του, μια εναλλακτική, πρωτότυπη κρεμάστρα τοίχου την οποία θα έχεις δημιουργήσει εσύ! Δεν είναι δύσκολο. Απλά βγάλε τις μεταλλικές λαβές από μια κλασσική κρεμάστρα τοίχου και κόλλησε ή βίδωσε στη θέση τους ξύλινες κρεμάστρες. 

4. Κρέμασε τις εφημερίδες και τα περιοδικά σου: Ακόμη μία εύκολη αλλά έξυπνη λύση για τις κρεμάστρες σου,είναι να τις χρησιμοποιήσεις για να τοποθετήσεις σε αυτές τις εφημερίδες και τα περιοδικά σου (και να μην «χάνεις» ποτέ τις σελίδες). Αρκεί να τις τοποθετήσεις σε ένα πόμολο ή σε ένα γαντζάκι. Και αν αισθάνεσαι ότι το σπίτι σου χρειάζεται λίγο χρώμα, μπορείς να τις διακοσμήσεις!

5. Κρεμάστρες για τα παπούτσια σου: Μία άλλη πρακτική και οικονομική ιδέα για το σπίτι σου είναι να χρησιμοποιήσεις συρμάτινες κρεμάστρες ρούχων για να βάλεις σε αυτές τα σανδάλια, τις σαγιονάρες ή τις παντόφλες σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα κερδίσεις περισσότερο χώρο και θα ξέρεις πάντα που βρίσκονται τα αγαπημένα σου υποδήματα. Πώς θα το πετύχεις; Απλά διπλώνοντας προς τα πάνω τις άκρες μιας κρεμάστρας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. 

Επίσης, αν έχεις πλαστικές κρεμάστρες τις οποίες δεν χρειάζεσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μανταλάκια και να κρεμάσεις σε αυτές τις μπαλαρίνες σου ή όποια παπούτσια επιθυμείς, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί.

6. Και εάν τα καταφέρνεις με τα μαστορέματα, μπορείς να δημιουργήσεις και μια θήκη για τα πιάτα σου από ξύλινες κρεμάστρες! Πόσο πρωτότυπη.

Νοιάzομαι Tip: Όλα αυτά είναι εύκολα, δημιουργικά, εύχρηστα και οικονομικά χάρη στις παλιές σου κρεμάστρες! Μεράκι, όρεξη και ευρηματικότητα είναι αρκετά για να μην πετάξεις τις κρεμάστρες σου, αλλά και για να δώσεις έναν τόνο ανανέωσης στο χώρο σου.

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr