Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

3 βότανα για τον πιο χαλαρό ύπνο

Ο ύπνος εκτός από απαραίτητος για την υγεία και την ευεξία σου είναι και απολαυστικός. Για τον ύπνο σου, λοιπόν, νοιάζεσαι και φροντίζεις όσο καλύτερα μπορείς, επιλέγεις τα πιο αφράτα μαξιλάρια, ανατομικά στρώματα… ακόμα και η μυρωδιά του απορρυπαντικού σου είναι κάτι που σκέφτεσαι! Γιατί λοιπόν να μην φροντίσεις για τον ύπνο σου και μέσα από τη διατροφή σου;

Για να κοιμάσαι καλύτερα, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να βάλεις στο shopping list σου τα παρακάτω 3 βότανα τα οποία μπορούν να σου εγγυηθούν πως ο ύπνος σου από καλός θα γίνει… υπέροχος! Έχουμε και λέμε:

 Βαλεριάνα. Είναι το βότανο που ηρεμεί τα νεύρα και χαλαρώνει τις αισθήσεις όσο κανένα άλλο. Μπορείς να φτιάξεις ένα ζεστό τσάι βαλεριάνας λίγο πριν κοιμηθείς και να το απολαύσεις με μια κουταλιά μέλι. Με τις πρώτες γουλιές, όλο το στρες της ημέρας θα περάσει σε δεύτερη μοίρα, ενώ ο ύπνος σου θα είναι καλύτερος από ποτέ.

Μελισσόχορτο. Το μελισσόχορτο είναι από τα πλέον χαλαρωτικά και αγχολυτικά βότανα και μάλιστα είναι αυτό με την ωραιότερη γεύση. Μπορείς να βράσεις λίγο μελισσόχορτο και να απολαύσεις ένα φλιτζάνι ζεστού αφεψήματος όσο χαλαρώνεις μέσα στην μπανιέρα σου… Και πρόσεξε να μη σε πάρει ο ύπνος!

Χαμομήλι. Το ταπεινό λουλούδι που κάνει θαύματα για την ομορφιά σου, κάνει θαύματα και για την ποιότητα του ύπνου σου. Είναι το λουλούδι που νοιάζεται για εσένα και μπορείς να το απολαύσεις ζεστό, κάτω από την κουβέρτα σου αφήνοντάς το να σε παρασύρει στον πιο γλυκό ύπνο.

 

Αν βάλεις αυτά τα αφεψήματα στην καθημερινή σου ρουτίνα, η διαφορά που θα παρατηρήσεις στην ποιότητα του ύπνου σου θα σε εντυπωσιάσει και φυσικά ο πολύ καλός ύπνος γνωρίζεις τι σημαίνει: Καλή διάθεση, καλύτερη υγεία, ευεξία και ομορφιά που πηγάζει από μέσα σου!

 

Νοιάzομαι tip: Εκτός από νόστιμα, τα παραπάνω βότανα θα κάνουν τον ύπνο σου από καλό, υπέροχο! Για να φτιάξεις το ιδανικό ρόφημα, όποιο βότανο και αν επιλέξεις, μην αφήσεις το νερό να πάρει βράση γιατί θα αλλοιώσει την γεύση του.

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr