Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μέτρια

4
90'

Θα χρειαστείς

  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 αυγά
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κούπα γάλα
  • 4-5 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 4 κούπες ζάχαρη άχνη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Ανακατεύεις σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνεις ένα, ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό από το πορτοκάλι, το γάλα, τις βανίλιες και το αλάτι. Στο τέλος ρίχνεις σιγά, σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Πλάθεις την ζύμη σου μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου και την αφήνεις λίγο να σταθεί. Με τα χριστουγεννιάτικα κουπάτ σχηματίζεις χριστουγεννιάτικα σχέδια και τα ψήνεις στους 180ο κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείς σε μερικά να κάνεις τρυπούλες, περνώντας κορδέλες ανάμεσά τους, για να μπορείς να τα κρεμάσεις. 
Για το γλάσο Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, αν χρειαστεί προσθέτεις και επιπλέον ζάχαρη ή αν γίνει πολύ σφιχτό ρίχνεις επιπλέον σταγόνες από τον χυμό λεμονιού. Σε μέρος του γλάσου προσθέτεις και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με οδηγό την φαντασία σου, στολίσε τα μπισκότα σου.Και του χρόνου! 



Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε η συνταγή; Βαθμολόγησε