Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Υιοθέτησε υπεύθυνα μια γάτα

Έχεις αποφασίσει λοιπόν ότι η γάτα είναι το κατάλληλο κατοικίδιο για εσένα και έχεις διαλέξει και την ράτσα που προτιμάς. Είσαι όμως έτοιμος/η να γίνεις ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης; Υπάρχουν ακόμα κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρεις πριν υλοποιήσεις την επιθυμία σου.

-Είσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς να φροντίζεις ένα κατοικίδιο για τουλάχιστον 15 χρόνια επί μονίμου βάσεως; Ειδικότερα οι γάτες διακρίνονται για την μακροζωία τους και πολλές φθάνουν τα 20 χρόνια ζωής. 

-Έχεις το χρόνο να αφιερώνεις τουλάχιστον δύο εικοσάλεπτα παιχνιδιού στη γάτα σου κάθε μέρα; Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για γάτες οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους ζουν μέσα στο σπίτι και βασίζονται σε αυτές τις ώρες παιχνιδιού για την άσκηση τους. 

-Έχεις το χρόνο να την περιποιείσαι τακτικά; Οι κοντότριχες φυλές δεν απαιτούν πολύ χρόνο, σε αντίθεση με τις μακρύτριχες οι οποίες χρειάζονται καθημερινή φροντίδα του τριχώματος τους που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. 

-Έχεις έναν γείτονα ή φίλο που αγαπάει τις γάτες και που θα είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει εάν χρειαστεί να λείψεις για λίγο; Οι γάτες είναι πλάσματα που αγαπούν τη συνήθεια και τις ανέσεις του σπιτιού και συνεπώς ίσως προτιμήσουν να μείνουν σπίτι κατά τη διάρκεια των σύντομων εξορμήσεων σου. 

-Επιθυμεί η οικογένεια σου μία γάτα όσο εσύ;

-Είσαι  ο ίδιος/α ή μέλος της οικογένειας σου αλλεργικός/ή στις γάτες; Εάν έχεις αμφιβολίες, συμβουλέψου το γιατρό σου.

-Μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά την επιλογή απόκτησης μίας γάτας; Οι γάτες έχουν συγκεκριμένα έξοδα που αφορούν στην κτηνιατρική φροντίδα, την διατροφή και τα διάφορα αξεσουάρ τους.

-Εάν έχεις ήδη κατοικίδια, είναι φιλικά προς τις γάτες;

-Το σπίτι σου βρίσκεται κοντά σε πολυσύχναστο δρόμο; Πολλές γάτες τραυματίζονται ή σκοτώνονται σε τροχαία δυστυχήματα κάθε χρόνο. Γι’ αυτό σκέψου προσεκτικά πόσο ασφαλές είναι να επιτρέπεις στη γάτα σου να βγαίνει έξω.

-Έχε υπόψην ότι μία γάτα αφήνει τρίχες στα ρούχα, στα έπιπλα και στα χαλιά.

 

Νοιάzομαι tip:  Αν έχεις ήδη μια γάτα και θέλεις να υιοθετήσετε άλλη μία για συντροφιά, πρέπει να λάβεις σοβαρά υπ' όψιν σου το επίπεδο δραστηριότητας και την προσωπικότητα της ‘'παλιάς'' σου γάτας.

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr