Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Υιοθέτησε υπεύθυνα έναν σκύλο

Οι σκύλοι είναι εξαιρετικά κατοικίδια. Είναι πιστοί, αφοσιωμένοι, τρυφεροί και απροσδόκητα ανταποδοτικοί. Ωστόσο, το να είναι κανείς ιδιοκτήτης ενός σκύλου συνοδεύεται από πολλές ευθύνες. Χωρίς αμφιβολία, ένας σκύλος είναι ικανός να σε κάνει χαρούμενο/η, εσύ όμως κατά πόσο μπορείς να ανταποδώσεις αυτή τη χαρά; 

- Είσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς να φροντίζεις ένα κατοικίδιο για τα επόμενα 10-15 χρόνια επί μονίμου βάσεως;  
- Οι κοινωνικές και εργασιακές σου υποχρεώσεις σου επιτρέπουν να αφιερώνεις χρόνο για τουλάχιστον δύο 20-λεπτες βόλτες την ημέρα, κάθε μέρα, με βροχή ή με ήλιο, συμπεριλαμβανομένων και των διακοπών;
- Έχεις τον χρόνο να τον περιποιείσαι τακτικά; Οι κοντότριχες φυλές δεν απαιτούν πολύ χρόνο, σε αντίθεση με τις μακρύτριχες οι οποίες χρειάζονται καθημερινή φροντίδα του τριχώματος τους που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
- Η οικογένεια σου επιθυμεί τον σκύλο όσο εσύ; Η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν η οικογένεια σου δεν είναι πρόθυμη να σε βοηθήσει.
- Έχεις κατάλληλο χώρο στο σπίτι σου για τον σκύλο; Οι σκύλοι καταλαμβάνουν πολύ χώρο, γεγονός που μπορεί να μην είναι τόσο βολικό και για τους δυο σας. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, μία μικρόσωμη φυλή ίσως είναι καταλληλότερη.
- Μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά την επιλογή απόκτησης ενός σκύλου; Τα κουτάβια έχουν κάποια συγκεκριμένα έξοδα που αφορούν τόσο στην κτηνιατρική επίβλεψη όσο και στην διατροφή και στα διάφορα αξεσουάρ τους. 
- Εάν έχεις ήδη κατοικίδια, γνωρίζεις αν θα χαρούν με τον ερχομό ενός νέου «συγκατοίκου»; 
- Μήπως κάποιο μέλος της οικογένειας σου είναι αλλεργικό στους σκύλους; Πολλοί είναι αλλά δε το γνωρίζουν. 
- Επιθυμείς το νοικοκυριό σου να βρίσκεται σε απόλυτη τάξη; Έχε στα υπόψην ότι οι σκύλοι δε φημίζονται για την προσοχή ή την υγιεινή τους.  

Εάν λοιπόν θέλεις αλλά και μπορείς να υιοθετήσεις έναν σκύλο, είναι καιρός να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις επιλογές σου ως προς τον τύπο ή φυλή του σκύλου που σου ταιριάζει… μην ανησυχείς όμως… οι επιλογές είναι τεράστιες! 

 

Νοιάzομαι tip:  Ξεκίνα να του δίνεις εντολές ακόμα και όταν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι αλλά και στη βόλτα μαζί του. Μην αφήσεις να σου πάρει κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας τον ‘αρχηγό’ που έχεις απέναντι στον σκύλο σου γιατί θα σε προβληματίσει μετά πολύ η συμπεριφορά του οπότε βρουν ευκαιρία!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr