Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Το κατάλληλο παιδικό γραφείο!

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί μαθητές με τα καινούρια τους βιβλία είναι πανέτοιμοι για γνώση και μελέτη! Η οργάνωση του προγράμματός τους έχει ξεκινήσει και εσύ φροντίζεις να είναι όλα στην εντέλεια! Κάτι που πρέπει να φροντίσεις -εάν δεν το έχεις ήδη κάνει- είναι το γραφείο των μικρών στο σπίτι!

Ο χώρος του γραφείου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ηρεμία και την διάθεση του παιδιού για διάβασμα. Οπότε καλό είναι να φροντίσεις την σωστή διαρρύθμιση του ρούχα αλλά και να ακολουθήσεις μερικές εργονομικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην καλύτερη απόδοση του παιδιού στο διάβασμα.

Πού είναι καλό να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή:

Το γραφείο του

Το παιδί καλό είναι να έχει το χώρο του, το δικό του γραφείο και να μη διαβάζει στο σαλόνι, την τραπεζαρία ή σε γραφείο άλλου μέλους της οικογένειας. Ανάλογα με την ηλικία και το ύψος του θα πρέπει να σχηματίζει 90 μοίρες με τους μηρούς του, σε καθιστή στάση και σε μικρή ηλικία οι γωνίες του γραφείου καλό θα είναι να είναι στρογγυλεμένες για την αποφυγή ατυχημάτων!

Η καρέκλα του 

Τα μικρά παιδιά που ακόμα είναι σε ανάπτυξη είναι σημαντικό να κάθονται σε καρέκλες που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να μην κουράζουν την πλάτη, τον αυχένα και τα πόδια τους. Η καρέκλα ιδανικά θα πρέπει να είναι σταθερή, ρυθμιζόμενη σε ύψος και να είναι μαλακή σαν κάθισμα. Το ύψος του καθίσματος θα πρέπει να είναι σε σημείο ώστε να σχηματίζει ορθή γωνία με τα γόνατα του παιδιού και να είναι κατασκευασμένη έτσι, ώστε να ακολουθεί τις καμπύλες της σπονδυλικής του στήλης. 

Το φωτιστικό του

Το δωμάτιο γενικά να είναι φωτεινό. Το παιδί καλό είναι να διαβάζει με το φως της ημέρας, αλλά το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς ένα φωτιστικό είναι απαραίτητο. Το καλύτερο για εκείνο είναι να μπορεί να μετακινείται εύκολα το φωτιστικό πάνω στο γραφείο και το φως να πέφτει διάχυτο σε όλη την επιφάνεια εργασίας, ώστε να μη δημιουργεί σκιές. Το φως της λάμπας πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό φως της ημέρας. Οι κλασικές λάμπες με ψυχρό φωτισμό είναι ιδανικές!

Το κομπιούτερ του

Πλέον από κανένα παιδικό γραφείο δε λείπει ο υπολογιστής! Τα παιδιά έχουν εξοικειωθεί από μικρή ηλικία στη χρήση του. Μπορείς να επιλέξεις υπολογιστή με επίπεδη οθόνη που εκπέμπει λιγότερη ακτινοβολία (LCD) και να την τοποθετήσεις ακριβώς απέναντι από τη θέση της καρέκλας, τουλάχιστον μισό μέτρο από το παιδί. Μην ξεχάσεις να επιλέξεις στο background της οθόνης ένα ανοιχτόχρωμο φόντο με σκούρα γράμματα για πιο ξεκούραστη μελέτη και εργασία!

Νοιάzομαι Tip: Χρώματα, φως και σωστή στάση σώματος θα κάνουν το διάβασμα πιο ανώδυνο! 

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr