Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Τι αρέσει στην ‘’εκλεκτική’’ σου γάτα!

Πολλές γάτες ζουν μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Ο περιορισμός όμως αυτός, έχει ως επακόλουθο τη μείωση της δραστηριότητάς τους. Εάν λοιπόν, η τροφή τους, τους προσφέρει περισσότερη ενέργεια από αυτήν που καταναλώνουν, θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν το σωστό σωματικό βάρος και μία καλή φυσική κατάσταση.

Η προτροπή για παιχνίδια και άσκηση, καθώς και η διατροφή τους με μία ειδικά σχεδιασμένη δίαιτα για γάτες που ζουν μόνο μέσα στο σπίτι, θα τις βοηθήσει να διατηρήσουν το ιδανικό τους βάρος. Οι δίαιτες αυτές περιέχουν υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών, χαμηλά λίπη και συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, ώστε να βοηθούν τις γάτες του σπιτιού να διατηρούν την καλή σωματική τους κατάσταση.

Έχει παρατηρηθεί ότι, οι γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι υποφέρουν περισσότερο από τριχοβεζωάρια. Αυτό πιθανώς να οφείλεται στην τάση τους να περιποιούνται υπερβολικά το τρίχωμα τους ή απλά στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους είναι πιο παρατηρητικοί λόγω του μεγαλύτερου χρόνου που μοιράζονται μαζί τους. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές τροφές όπως για παράδειγμα η Purina One Indoor με γεύση γαλοπούλα , στόχος των οποίων είναι η μείωση του σχηματισμού των τριχοβεζωαρίων και η ανακούφιση της γάτας από αυτά. Οι τροφές αυτές περιέχουν πρόσθετες ίνες, πρεβιοτικά και προβιοτικά για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου και την ευκολότερη απομάκρυνση των τριχοβεζωαρίων μέσω του πεπτικού συστήματος. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των τροφών αυτών, είναι ότι μειώνουν ταυτόχρονα και την οσμή του δοχείου υγιεινής.

Νοιάzομαι tip: Είναι πολύ σημαντικό να παρέχεις στη γάτα σου σε μόνιμη βάση, φρέσκο και καθαρό νερό, ιδιαίτερα αν την ταΐζεις ξηρή τροφή.

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr