Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Συμπτώματα εξάρτησης με το διαδίκτυο

Μην κοιτάζεις δεξιά και αριστερά. Αυτό το άρθρο, απευθύνεται σε όλους μας.

Σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο,

το internet έχει γίνει πλέον μέρος της ζωής μας και μας έχει κυριεύσει. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας και της καθημερινότητάς μας, αλλά υπάρχουν στιγμές που ξεπερνάμε την πρακτική ανάγκη και φτάνουμε οριακά στην εξάρτηση.

Πολλές φορές μπαίνεις στο διαδίκτυο χωρίς  ουσιαστικά να ψάχνεις κάτι.
Απλά για να χαζέψεις ή να ενημερωθείς γενικά. Και εκεί που μπήκες για 2-3 λεπτά, μένεις να χαζεύεις από σελίδα σε σελίδα και καταλήγεις  να σερφάρεις άσκοπα για ώρες.

Το διαδίκτυο αποτελεί έναν εύκολο οδηγό για όλα όσα ψάχνουμε.

Χάθηκες; Μπαίνεις στο ίντερνετ. Μαγειρεύεις και ξέχασες τη συνταγή; Μπαίνεις στο ίντερνετ. Καλό θα ήταν να προσπαθούμε καθημερινά να μπαίνουμε μόνο για τις ανάγκες της δουλειάς μας και την ενημέρωσή μας και να μην το παρακάνουμε .

Γίνεσαι αντικοινωνικός.

Παλιά, στα γεύματα και  στις μαζώξεις  με φίλους μιλούσαμε όλοι γύρω από το τραπέζι. Τώρα οι οθόνες φωτίζουν τα πρόσωπά μας και επιλέγουμε την επικοινωνία μέσω των «έξυπνων» συσκευών μας. Πόσες φορές σου έχει συμβεί; Το κάνουμε πλέον ασυναίσθητα. Τίποτα τόσο σημαντικό δε συμβαίνει στο ίντερνετ. Απόλαυσε την παρέα σου και τήρησε τον κανόνα -όχι κινητά στο τραπέζι- θα εκπλαγείς με το πόσα έχεις να πεις με τον διπλανό σου!

Πουθενά χωρίς φορτιστή!

Φεύγεις το πρωί και τσεκάρεις, κλειδιά, λεφτά, γυαλιά και... φορτιστή! Γιατί αν μείνεις χωρίς μπαταρία, θα συμβεί μεγάλο «κακό»! Έχεις πάνω από έναν και σίγουρα και αυτοκινήτου. Ίσως έχεις και power bank...

Το μυαλό σου είναι στα social media.

Είσαι με την παρέα σου και απολαμβάνεις τον καφέ σου ή μία όμορφη βόλτα, αλλά στην ουσία δεν είσαι εκεί. Αναρωτιέσαι και δεν κρατιέσαι να μπεις να δεις τι γίνεται στα social media. Και αυτά δεν είναι ένα, είναι πολλά.Αντί να απολαύσεις ένα γεύμα ή ένα ηλιοβασίλεμα χάνεις όλη την ομορφιά προσπαθώντας να τα αποθανατίσεις με μία φωτογραφία που θα ανέβει στα κοινωνικά δίκτυα. Όλοι θα ζηλέψουν αυτό το ηλιοβασίλεμα και εσένα που ήσουν εκεί... Αλλά μήπως, τελικά, κι εσύ δεν ήσουν ουσιαστικά εκεί;

Ναι, αναγκαίο εργαλείο το ίντερνετ αλλά συνειδητά και με μέτρο. Γιατί η ζωή είναι εκεί έξω και όχι μέσα στις οθόνες.

Νοιάzομαι Tip: Πάρε την πληροφόρηση και την ενημέρωση που έχει να σου δώσει το ίντερνετ και αποχωρίσου το αποφασιστικά, όταν έχεις δίπλα σου μία όμορφη παρέα που θα σου χαρίσει πραγματικές και ουσιαστικές στιγμές. La vie est belle!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr