Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Σπάσε τους κανόνες και όρισε εσύ τη ζωή σου!

Το ότι κάποιος στη ζωή μας έχει έναν ρόλο, είτε φιλικό είτε συγγενικό, δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας λέει. Όσο μεγαλώνουμε και χτίζουμε την προσωπικότητά μας, ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε είναι το πώς να αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, ώστε να μην γίνονται τοξικές. Μην αφήνεις κανέναν να βάζει τους κανόνες στη σχέση του μαζί σου, φτιάξε τους δικούς σου! Ορίστε κάποιες απλές πρακτικές που θα σε βοηθήσουν σε αυτό:

Βάλε όρια

Οι τοξικοί άνθρωποι κουράζουν και αναγκάζουν τους άλλους να βυθίζονται στα προβλήματά τους. Μην μπαίνεις βαθιά στο πρόβλημα ενός ανθρώπου που δεν ψάχνει λύση, παρά μόνο λύπηση από εσένα. Κράτα τις αποστάσεις σου όταν νιώθεις ότι αρχίζει να σε επηρεάζει αρνητικά. 

Μην περιμένεις να αλλάξει κανείς

Μάθε να δέχεσαι τους ανθρώπους για αυτό που είναι και διάλεξε ποιους αξίζει να αγαπάς με τα ελαττώματά τους και ποιους θα απομακρύνεις. Έτσι, θα αποφεύγεις και δυσάρεστες συζητήσεις που σε κουράζουν.

Μην τσακώνεσαι

Το να εκφράζεις αυτό που αισθάνεσαι όταν πρέπει, με το να τσακώνεσαι με κάθε ευκαιρία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όταν ελέγχεις τα αυθόρμητα κακά σου συναισθήματα, μπορείς πρώτον να αξιολογήσεις ψύχραιμα μια κατάσταση και δεύτερον, αποφεύγεις κακοτοπιές και βίαιες συμπεριφορές. Διάλεγε προσεκτικά ποιες μάχες θα δίνεις και πότε. 

Μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει δυστυχισμένο

Η ευτυχία σου δεν ορίζεται ούτε από τη γνώμη των άλλων, ούτε από την επιδοκιμασία, ούτε από την αποδοχή τους. Είσαι ο αρχηγός της ευτυχίας σου και την ορίζεις κάνοντας αυτό που εσύ θεωρείς σωστό για τον εαυτό σου. Μη στεναχωριέσαι αν δεν είναι πάντα αποδεκτό από όλους, εφόσον δε βλάπτεις κανέναν (ή τον  εαυτό σου), αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο είναι η σωστή επιλογή. 

Μην ξεχνάς

Να συγχωρείς, μην κρατάς μέσα σου πράγματα. Μην ξεχνάς όμως, ότι κάποιος που σε έβλαψε, μπορεί να το ξανακάνει. Προστάτευσε τον εαυτό σου και προχώρα παρακάτω. 

Να έχεις ομάδα υποστήριξης

Το να είσαι μόνος σε έναν ενίοτε άδικο και σκληρό κόσμο, είναι εξοντωτικό. Υποστηρικτικοί άνθρωποι που σε πιστεύουν και σε αγαπούν, είναι ο θησαυρός σου όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα. 

Να ξεκουράζεσαι

Για να παραμείνεις θετικός, πρέπει να χαλαρώνεις. Κοιμήσου, κάνε κάτι που σε ηρεμεί και μην εξοντώνεις τον εαυτό σου. Έτσι, διαχειρίζεσαι το στρες καλύτερα και παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις. 

Να εστιάζεις στη λύση και όχι στο πρόβλημα. 

Μην γκρινιάζεις ατελείωτα για ό, τι σου συνέβη. Ό, τι έγινε, έγινε. Διοχέτευσε όλη αυτή την ενέργεια στο να λύσεις το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Μόλις βρεις τη λύση, θα νιώσεις καλύτερα.

Γνώριζε τον εαυτό σου

....και αγάπα τον. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου πει σε τι είσαι καλός και σε τι όχι. Μην ακούς κανενός τα σχόλια για την εμφάνισή σου. Μην συναναστρέφεσαι ανθρώπους που σε προσβάλλουν ή σε ταπεινώνουν. Γνώριζε ποιες είναι οι δυνάμεις σου και χρησιμοποίησέ τις. 

Νοιάzομαι tip : Σπάσε τους κανόνες και δημιούργησε τους δικούς σου για τη δική σου ζωή! #Bitetherules με την αγαπημένη σου Crunch!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr