Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Σοκολατένια gingerbread με άρωμα Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και εσύ ακόμη αναρωτιέσαι τι δώρο να πάρεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα; Φέτος, δοκίμασε να μην αγοράσεις ένα ακόμη απρόσωπο αλλά να δημιουργήσεις μυρωδάτα μπισκότα με άρωμα Χριστουγέννων που θα κάνουν ακόμη και τους πιο «δύσκολους» να χαμογελάσουν. Γιατί, ποιος λέει «όχι» σε ένα όμορφο κουτί γεμάτο νόστιμα cookies;

Μη δοκιμάσεις τα κλασικά gingerbread σε σχήμα ανθρωπάκι… Προσπάθησε να φτιάξεις την πιο νόστιμη εκδοχή τους, με την καλύτερη συνταγή για μαλακά αφράτα σοκολατένια μπισκότα με τζίντζερ. Η επιτυχία είναι δεδομένη!

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
1 κ.σ. κακάο
1/2 κούπα τσαγιού (113 γρ.) βούτυρο
1/2 κούπα τσαγιού (88 γρ.) μαύρη ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού μελάσα (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέλι)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κούπας τσαγιού (50 γρ.) άσπρη ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. νερό

Εκτέλεση:

Κόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια περίπου 6 χιλιοστά και τα αφήνεις στην άκρη. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ κοσκινίζες το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κακάο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο για περίπου τέσσερα λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτεις τη μαύρη ζάχαρη και στη συνέχεια τη μελάσα (ή το μέλι).

Σε ένα μικρό μπολ διαλύεις τη μαγειρική σόδα με 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βραστό νερό. Χτυπάς το μισό μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τη ζάχαρη. Προσθέτεις το μείγμα με τη σόδα και στη συνέχεια το υπόλοιπο μείγμα αλευριού.

Ανακατεύεις τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη και έπειτα την τυλίγεις σε μία διαφανή μεμβράνη. Τη βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα και όλη νύχτα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 165°C. Βάζεις λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Κόβεις κουταλιές σούπας από τη ζύμη, τις κάνεις μπαλάκια και τις πατάς ελαφρά. Τις βάζεις στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζεις την άσπρη ζάχαρη και ρολάρεις τα μπισκοτάκια. Τέλος, τα βάζεις στη λαδόκολλα σε απόσταση περίπου 5 εκατοστά μεταξύ τους γιατί απλώνουν.

Ψήνεις για 10-12 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια τους να ραγίσει ελαφρώς!

Nοιάzομαι Tip: Όταν ολοκληρώσεις τη συνταγή και τα αφράτα σου μπισκότα κρυώσουν, τοποθέτησέ τα σε ένα όμορφο γιορτινό κουτί και χάρισέ τα στους αγαπημένους σου φίλους και συγγενείς, δείχνοντάς τους για μία ακόμη φορά πόσο νοιάζεσαι για εκείνους! 

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr