Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Σκύλος: Ο καλύτερός σου φίλος

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί οι σκύλοι αποκαλούνται ‘Οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου’. Η πίστη τους, η εξυπνάδα τους, η αφοσίωση και η τρυφερότητα τους είναι απίστευτα ανταποδοτικές. Για τους ιδιοκτήτες σκύλων, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μία μεγάλη βόλτα με τον αγαπημένο τους φίλο ένα ανοιξιάτικο πρωινό ή από την χαρά που αποτυπώνεται στα πρόσωπα των σκύλων τους όταν φθάνει η ώρα για παιχνίδι. Όση αγάπη δώσεις, θα στην ανταποδώσει στο δεκαπλάσιο.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένα κατοικίδιο είναι συνήθως πιο υγιείς και χαρούμενοι από αυτούς που δεν έχουν. Οι ιδιοκτήτες σκύλων ανήκουν σε αυτή τη μερίδα. Γιατί λοιπόν οι σκύλοι είναι τόσο ιδανικά κατοικίδια;

-Οι τακτικές βόλτες με τον σκύλο σου σε διατηρούν σε διαρκή φόρμα.

-Οι βόλτες με τον σκύλο σου είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αύξηση της κοινωνικότητας σου – στην διάρκεια τους πολλοί άνθρωποι δημιουργούν φιλίες.

-Οι βόλτες σε βοηθούν να ξεχνάς τα άγχη και τις εντάσεις της καθημερινότητας και σου προσφέρουν πολύτιμο χρόνο μακριά από όλα, συντροφιά με τον πιστό σου φίλο.

-Οι σκύλοι σου δίνουν μία αίσθηση συναισθηματικής ευεξίας χάρη στην ανιδιοτελή αγάπη που σου προσφέρουν.

-Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν γενικότερα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που τους βοηθάει να μένουν μακριά από αρρώστιες.

-Η συντροφιά ενός σκύλου βοηθάει τους ανθρώπους να συνέλθουν από μία προσωπική τραυματική εμπειρία όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν γενικότερα πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν.

-Οι άνθρωποι συνέρχονται γρηγορότερα από ασθένειες και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης ύστερα από μία καρδιακή προσβολή εάν έχουν κατοικίδιο.

-Τα παιδιά τα οποία έρχονται σε καθημερινή επαφή με κατοικίδια αρρωσταίνουν λιγότερο.

Νοιάzομαι tip: Οι σκύλοι είναι απίστευτα διασκεδαστικοί! Σε κάνουν να γελάς, ακόμα και σε μέρες δύσκολες για σένα και είναι πάντα εύκαιροι για μία καθησυχαστική αγκαλιά όταν την χρειαστείς. Τίποτα δε μπορεί να σε χαροποιήσει περισσότερο από το να δεις το σκύλο σου να αδημονεί για την πρώτη του βόλτα, κουνώντας την ουρά του σαν τρελός και με μάτια γεμάτα ενθουσιασμό. Δείχνε του λοιπόν την αγάπη σου καθημερινά.

 

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr