Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Πρωινή άσκηση: Πώς θα αποκτήσεις ενέργεια και ευεξία;

Δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι; Δεν έχεις όρεξη να κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα; Δοκίμασε να αλλάξεις συνήθειες και να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα σου χαρίσει ενέργεια και ευεξία.

H πρωινή προπόνηση είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου! Σίγουρα σε κάποιους ακούγεται δύσκολο ακόμη και ακατόρθωτο. Μπορείς όμως να δώσεις μια ευκαιρία στην πρωινή άσκηση και ίσως αλλάξεις γνώμη!

Αν επιλέξεις να γυμναστείς το πρωί, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τηρήσεις το πρόγραμμά σου και να είσαι συνεπής, επιτυγχάνοντας τους στόχους σου και βελτιώνοντας σημαντικά την υγεία σου. Τις πρώτες ώρες της ημέρας είσαι ξεκούραστος και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αναβάλεις την άσκηση ενώ αντίθετα μετά τη δουλειά λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, της κούρασης και της εξάντλησης που νιώθεις, υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψεις ευκολότερα την προσπάθεια.  

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι θα έχεις ελεύθερη ολόκληρη τη μέρα σου. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις, είναι να ξυπνήσεις μισή ώρα νωρίτερα να ξεκινήσεις με ένα χαλαρό τρέξιμο που θα σε τονώσει ενώ απολαμβάνεις την ανατολή του ηλίου. Τις μέρες που σου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να σηκωθείς από το κρεβάτι, μπορείς να δοκιμάσεις ασκήσεις στο σπίτι. Έτσι, μετά τη δουλειά θα έχεις την ευκαιρία να βγεις με φίλους, να περάσεις χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να ασχοληθείς με άλλες δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν. 

Αμέσως μετά το πρωινό τρέξιμο, θα νιώσεις ιδιαίτερα ευδιάθετος και αναζωογονημένος, γεμάτος ενέργεια για να συνεχίσεις δυναμικά την ημέρα σου. Με την άσκηση ο οργανισμός εκκρίνει ενδορφίνες που είναι γνωστές και ως «οι ορμόνες της ευτυχίας» οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν σημαντικά το άγχος και το στρες. Η γυμναστική λοιπόν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις θετικά τη μέρα σου, να έχεις πνευματική διαύγεια και να βελτιώσεις τις αποδόσεις σου στη δουλειά. 

Νοίαzομαι tip: Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, βάλε τη φόρμα σου και την αγαπημένη σου μουσική και ξεκίνα το τρέξιμο!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr