Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Πλύσιμο Ρούχων: 5 εναλλακτικοί τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα

Το πλύσιμο των ρούχων είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση για τη μέση νοικοκυρά, όμως τα μυστικά για πιο οικονομική ή αποτελεσματική χρήση του πλυντηρίου δεν είναι γνωστά σε όλους. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα tips που θα σου έδιναν οι βετεράνοι του αθλήματος:

1. Προτίμησε τα συμπυκνωμένα και βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά. Έτσι, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μικρότερη ποσότητα. Τα βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά είναι παράλληλα οικολογικά, αφού βασίζονται στη δράση φυτικών ή ορυκτών καθαριστικών, που διασπώνται πολύ γρήγορα έχοντας τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο οικοσύστημα, σε αντίθεση με τα συστατικά των κοινών απορρυπαντικών.

2. Αντί για συμβατικό μαλακτικό, χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα. Η σόδα θα κάνει τα ρούχα απαλά, ενώ αν σε κάθε πλύση προσθέτεις 1-2 κουταλάκια σόδας στη θήκη του απορρυπαντικού, θα έχεις αποτελεσματικότατη δράση κατά των αλάτων του νερού, αποφεύγοντας παράλληλα τα αποσκληρυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. 

3. Για πιο λευκά ρούχα, ανάμειξε 10 φλιτζάνια νερό, με μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι οξυζενέ. Χρησιμοποίησέ το αντί για λευκαντικό για πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο και δες τα γαριασμένα λευκά σου να αλλάζουν εντελώς όψη. Για ακόμα πιο έντονη δράση, άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν στο μείγμα για λίγες ώρες.  

4. Βάλε πλυντήριο με τον κάδο σχεδόν γεμάτο, αλλά όχι παραγεμισμένο: Η πλύση με σχετικά άδειο κάδο θα έχει ως αποτέλεσμα τη σπατάλη νερού και ενέργειας, ενώ η υπερφόρτωση του πλυντηρίου δεν θα αφήσει τα ρούχα να πλυθούν σωστά, αφήνοντας μυρωδιές και λεκέδες. Η υπερβολή βλάπτει όμως και σε ό,τι έχει να κάνει με τη δόση του απορρυπαντικού: Αν προσθέτεις περισσότερο από όσο υποδεικνύεται στη συσκευασία, το αποτέλεσμα δεν θα είναι πιο καθαρά ρούχα, αλλά ρούχα που δεν έχουν ξεβγαλθεί σωστά, εγκλωβίζοντας μέσα στις ίνες τους υπολείμματα καθαριστικού και βρωμιά. 

5. Σε λεκέδες από λίπος, δοκίμασε να αφήσεις το ρούχο για λίγες ώρες με το λερωμένο σημείο του να ακουμπά σε μία χαρτοπετσέτα γεμάτη με ταλκ. Σε λεκέδες από ιδρώτα, τρίψε το σημείο με νερό και ξύδι (3 μέρη νερό, 1 ξύδι).

 

Νοιάzομαι tip: Μια φορά το μήνα, απολύμανε το πλυντήριό σου βάζοντάς το να κάνει μια πλύση στους 90 βαθμούς, χωρίς φορτίο. Μπορείς να κάνεις το ίδιο με μαγειρική σόδα στη θέση του απορρυπαντικού,  για δράση κατά των αλάτων και πλυντήριο σαν καινούργιο!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr