Πατάτες ογκρατέν

Απαιτητική

4
90'

Θα χρειαστείς

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί

Οδηγίες

Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι σε κομμάτια, το τσιγαρίζεις ελαφρώς στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο και στο τέλος ρίχνεις μία κουταλιά ζάχαρη. 
Αμέσως μετά ετοιμάζεις τη μπεσαμέλ. Λιώνεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά και στο τέλος ρίχνεις σιγά σιγά το γάλα με το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύεις μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Αφαιρείς την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ψιλοκόβεις τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετείς μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Ανάβεις το μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις τις πατάτες για δέκα λεπτά. Αμέσως μετά ρίχνεις τις μισές πατάτες σε βουτυρωμένο ταψί και από πάνω προσθέτεις μερικά τσιγαρισμένα κρεμμύδια. Πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και από πάνω ρίχνεις τις υπόλοιπες πατάτες, με τα κρεμμύδια και το τριμμένο τυρί. Τυλίγεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις μέχρι να ροδίζουν. Καλή σου όρεξη! 



Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε η συνταγή; Βαθμολόγησε