Μπέργκερ για παιδιά

Εύκολη

6
90'

Θα χρειαστείς

  • Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

  • Για τα ψωμάκια
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 γραμμ. χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Οδηγίες

Για τα ψωμάκια: Κοσκινίζεις το αλεύρι σε μία λεκάνη και προσθέτεις όλα τα υλικά. ανακατεύεις αργά μέχρι να πάρεις όλο το αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης και στα χέρια σου. Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα και στην συνέχεια την πλάθεις σε μπαλίτσες και τις τοποθετείς σε ένα ταψί. Τις αφήνεις να διπλασιαστούν και ψήνεις τα ψωμάκια σου για 1 ώρα στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.
Για τα μπιφτέκια: Σοτάρεις τα κρεμμύδια σε πολύ λίγο λαδάκι μέχρι να γίνουν διάφανα και σε ένα μπολ ρίχνειςτον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνεις πολύ καλά και κατά προτίμηση με το μίξερ για να γίνουν πιο αφράτα τα μπιφτέκια μας. Πλάθεις τα μπιφτέκια και τα ψήνεις σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα για περίπου μισή ώρα.
Όταν ψηθούν, παίρνεις τα ψωμάκια σου τα κόβεις στην μέση και τοποθετείς ανάμεσα το μπιφτέκι σου και λαχανικά της αρεσκείας σου καθώς και κίτρινο τυρί πάνω στο ζεστό μπιφτέκι, το οποίο θα λιώσει.
 



Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε η συνταγή; Βαθμολόγησε