Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Μίλα στους εφήβους στην γλώσσα τους

LOL, OMG, FTW, ROTFL… Αλήθεια τι σημαίνουν όλα αυτά που οι έφηβοι λένε και δεν καταλαβαίνεις τίποτα; Η εφηβεία είναι μία περίοδος που όλοι περάσαμε και μάλλον οι γονείς θα ήθελαν να ξεχάσουν…

Πώς να έρθεις πιο κοντά στα παιδιά που περνούν εφηβεία; Οι τρόποι είναι πολλοί. Μην ξεχνάς πως δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Και αν βρεις τους τρόπους, τότε όλα θα γίνουν!

1. Digital επικοινωνία. Προσπάθησε να επικοινωνείς μαζί τους στα μέσα που εκείνοι χρησιμοποιούν. Facebook, Instagram, Twitter, E-mail, και κυρίως κινητό τηλέφωνο. Όχι, δεν είναι ανάγκη πλέον να παίρνεις πολλά τηλέφωνα και να έρχεται σε δύσκολη θέση το παιδί, που θα κληθεί να απαντήσει: «Έλα μαμά/μπαμπά». Στείλε ένα sms. Πλέον όλοι οι έφηβοι είναι με το smartphone στο χέρι, η απάντηση που θα πάρεις θα είναι άμεση.

2. Οργάνωσε βραδιές για ταινία. Μπορείς να καθιερώσεις τη συνήθεια που θα ανακαλύψουν όλοι οι έφηβοι στα φοιτητικά τους χρόνια, με τις συναθροίσεις για ταινίες. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα μυστικό: Δεν θα πρέπει να καθίσεις όλο το βράδυ μαζί τους. Μπορείς να παραμείνεις για λίγο, να προσπαθήσεις να πιάσεις κουβέντα με τους φίλους του παιδιού σου, για το πώς σκέφτονται το μέλλον τους, να καταλάβεις πώς σκέφτονται και να προσπαθήσεις να αποστηθίσεις τη «γλώσσα» τους. Μετά μπορείς να αποσυρθείς στο δωμάτιό σου ή ακόμη και να βγεις μία βόλτα.

3. Προμηθεύσου τα αγαπημένα σνακ. Ακριβώς όπως έκανες όταν ήταν παιδί. Είναι μία κίνηση που όλοι εκτιμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όταν σε ένα διάλειμμα από το διάβασμα ανοίξει το συρτάρι του και βρει μέσα μια Crunch ‪‎biskoto‬, αμέσως θα χαμογελάσει και θα ξέρει πως νοιάζεσαι να είναι καλά….. Δείξε κι εσύ την αγάπη σου με μία Crunch ‪‎biskoto!‬‬‬‬‬‬

4. Βόλτες. Εξήγησέ του πως θέλεις κι εσύ, έστω μία φορά την εβδομάδα να κάνετε κάτι παρέα. Ένα σινεμά, μία βόλτα στα καταστήματα ή μία επίσκεψη σε ένα μουσείο, σε μία θεατρική παράσταση. 

Νοιάzομαι tip: Ήξερες πως η πρώτη σοκολάτα γάλακτος με ρύζι, η Crunch, λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ το 1938; Σήμερα πωλείται σε περίπου 40 χώρες του κόσμου!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr