Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Λαμπραντόρ: Μια αγαπημένη ράτσα!

Είναι ο αγαπημένος σκύλος όλων. Kανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ένα Λαμπραντόρ θα σε κοιτάξει με αυτά τα μάτια, που κρύβουν μόνο αγάπη, και θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα. Ακόμη κι αν δεν έχεις σκύλο, ένα τέτοιο αξιολάτρευτο πλάσμα, σίγουρα θα ήθελες να το αποκτήσεις για να σε συντροφεύει διαρκώς!

Κατάγεται από τον Καναδά και το τρίχωμα του Λαμπραντόρ είναι σχετικά κοντό και γυαλιστερό. Οι χρωματισμοί που μπορεί να έχει είναι ατόφιο μαύρο, χρυσαφί και σοκολατί. Χαρακτηρίζεται ως ένας σκύλος μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους, αφού το ύψος ενός αρσενικού Λαμπραντόρ κυμαίνεται από 56 έως 63 εκατοστά, ενώ το αντίστοιχο του θηλυκού από 54 έως 60 εκατοστά. Όσον αφορά στο βάρος, ένα αρσενικό Λαμπραντόρ συνήθως ζυγίζει από 30 έως 36 κιλά, ενώ ένα θηλυκό από 27 έως 32 κιλά.

Για την ιστορία,  η καταγωγή του Λαμπραντόρ δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φυλή έφτασε στην Αγγλία από την Ανατολική ακτή του Καναδά - από τη Νέα Γη και τα νησιά του Saint John. Στις αρχές του 18ου αιώνα οι Ευρωπαίοι μετανάστες ψαράδες που αλίευαν στα κρύα νερά της Νέας Γης, χρησιμοποιούσαν σαν βοηθούς αυτά τα σκυλιά που είχαν την ικανότητα να επαναφέρουν τα ψάρια που είχαν πέσει από τις βάρκες και να τραβούν στην ακτή τα δίκτυα των ψαράδων. Το κοντό και παντός καιρού διπλό τρίχωμα του Λάμπραντορ ήταν ιδανικό για να αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες στην ξηρά αλλά και στο νερό κάτω από παγωμένες θερμοκρασίες. Έπειτα, οι ψαράδες μετέφεραν μερικά από τα καλύτερα αυτά σκυλιά στην Αγγλία για να πωληθούν. Τα νέα της μοναδικής τους ικανότητας για επαναφορά διαδόθηκαν γρήγορα, και πλούσιοι γαιοκτήμονες αποφάσισαν να τα δοκιμάσουν στο κυνήγι. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το Λάμπραντορ είχε καθιερωθεί σαν εξαιρετικό retriever (σκύλος επαναφοράς) τόσο στο νερό όσο και την ξηρά, αλλά και ως εξαιρετικά ευφυής και πράος χαρακτήρας.

Εξάλλου, πρόκειται για μία από τις πιο έξυπνες ράτσες. Και τι δεν κάνει…Είναι δυνατό, πολύ δραστήριο και πιστό, ενώ έχει μια απίστευτη ανάγκη να ευχαριστεί τους ανθρώπους. Ανοιχτά λαγόνια (πλευρά), δυνατά και μυώδη πίσω άκρα, ωστόσο δεν επιδεικνύει κανένα δείγμα επιθετικότητας, αντιθέτως είναι πολύ εργατικό.Δεν είναι τυχαίο πως σε πολλές χώρες του πλανήτη το χρησιμοποιούν από την αστυνομία και το στρατό. Μάλιστα, το εκπαιδεύουν ώστε να ψάχνει για εκρηκτικούς μηχανισμούς.Επιπλέον, εκπαιδεύεται και ως σκύλος-οδηγός σε ανθρώπους σε προβλήματα όρασης. Σε κάθε περίπτωση, η εκπαίδευσή του είναι εύκολη και η περιποίησή του δεν διαφέρει από άλλα σκυλιά του μεγέθους του.

Στα συν του, είναι δεινός κολυμβητής, ενώ έχει μεγάλη ανάγκη από άσκηση και συντροφικότητα και φημίζεται  για τον σταθερό του χαρακτήρα. Τα φιλικά μάτια του εκφράζουν το χαρακτήρα, τη νοημοσύνη και την καλή του ιδιοσυγκρασία, σε ένα βλέμμα που δεν μπορείς να μην λατρέψεις.

Nοιάzομαι tip: Αν ψάχνεις για σκύλο-φύλακα καλύτερα να μην το σκεφτείς αφού το Λαμπραντόρ είναι από τις πιο φιλικές ράτσες! Κάνει εξαιρετική παρέα με τα παιδιά, ενώ έχει τρόπους ακόμη και με τα βρέφη! Πρόκειται για το απόλυτα οικογενειακό σκυλί.

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr