Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Η πρόληψη είναι το παν

Η πρόληψη σώζει ζωές! Είναι αλήθεια πως η πρόληψη έχει συνδεθεί με θέματα που αφορούν στην υγεία -και όχι άδικα- αφού είναι ο σημαντικότερος τομέας, για τον οποίο καλό θα ήταν να ενημερωνόμαστε συνεχώς.

Παραμελείς τον εαυτό σου; Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις από σήμερα να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του οργανισμού σου. Έτσι, θα πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και θα έχεις τη δυνατότητα να προλάβεις δυσάρεστες καταστάσεις και να αποφύγεις πολλά προβλήματα που μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν, αν δεν δράσεις έγκαιρα.

1. Προσπάθησε να ακολουθήσεις μία ισορροπημένη διατροφή
Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη του. Μπορείς να ξεκινήσεις θωρακίζοντας τον οργανισμού σου απέναντι στις ασθένειες που αυξάνονται τους χειμερινούς μήνες. Ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής θα σου προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει σωστά. 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ετοίμασες ένα πλούσιο και θρεπτικό γεύμα; Είναι γεγονός, πως οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν σου επιτρέπουν να αφιερώσεις την απαιτούμενη προσοχή στη διατροφή σου. Τα γρήγορα γεύματα σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή, το κάπνισμα, την έλλειψη άσκησης και το άγχος μακροπρόθεσμα επηρεάζουν το σώμα σου και επιβαρύνουν σημαντικά τον οργανισμό σου. Πώς, όμως, θα μπορούσες να βελτιώσεις την υγεία σου; 

Ξεκίνα τη μέρα σου δυναμικά, με ένα πλούσιο πρωινό με δημητριακά για να πάρεις ενέργεια, ενσωμάτωσε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σου και απέφυγε τις γρήγορες και εύκολες λύσεις με γεύματα που περιέχουν λίπη και ζάχαρη και επιβαρύνουν τον οργανισμό. 

2. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου
Η άσκηση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο  και βοηθάει τόσο στη σωματική όσο και την ψυχική σου ευεξία. Αφιέρωσε λίγο χρόνο καθημερινά για να αθληθείς και να διατηρήσεις τη φόρμα σου. Με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση αλλά και τη διάθεσή σου και θα μειώσεις σημαντικά το άγχος και το στρες. Ξεκουράσου για να αναπληρώσεις τις χαμένες σου δυνάμεις.

Τέλος, δοκίμασε να απομακρυνθείς σταδιακά από κάποιες βλαβερές συνήθειες που καταστρέφουν τον οργανισμό σου. Προσπάθησε να κόψεις το κάπνισμα για λίγες μέρες και αμέσως θα δεις τις αλλαγές στο σώμα σου. 

Nοιάzομαι tip: Γνώριζες ότι με την έγκυρη διάγνωση μπορείς να θεραπεύσεις ή να πετύχεις την καλύτερη αντιμετώπιση  χρόνιων νοσημάτων; Καλό θα ήταν να επισκέπτεσαι το γιατρό σου πιο συχνά. Οι διαγνωστικές εξετάσεις και έλεγχοι είναι ιδιαιτέρως χρήσιμοι για να αποφευχθούν ή να καταπολεμηθούν κίνδυνοι που απειλούν την υγεία.  Όπως έλεγε ο Ησίοδος: «Μην αναβάλλεις για αύριο, αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα»!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr