Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστή σοκολάτα
Από τον Αντωνίου Τάσο

Πολύ Εύκολη

10
20'
360

Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ. Η σοκολάτα παραμένει ρευστή, ακόμα και όταν κρυώσει το κέικ. Δοκίμασέ το με σαντιγί ή παγωτό και θα ξετρελαθείς!


Θα χρειαστείς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • μία πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 150 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert γάλακτος σπασμένη σε κομμάτια
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300 ml νερό βραστό
  • 25 γρ. κακάο

Οδηγίες

Βουτύρωσε ένα βαθύ ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και προθέρμανε τον φούρνο στους 180οC.

Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ ανάμειξε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού. Ένωσε το μείγμα στερεών υλικών με το μείγμα υγρών και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Πρόσθεσε τα κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος Nestlé Dessert και ανακάτεψε απαλά. Προσεκτικά ρίξε το μείγμα στο ταψάκι.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βραστό νερό, με την καστανή ζάχαρη και το κακάο. Περιέχυσε το μείγμα στο ταψί με το σοκολατένιο σιρόπι. Ψήσε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ. Σέρβιρέ το ζεστό για να ρέει η σοκολάτα από το εσωτερικό του κέικ. Δοκίμασε να το συνοδεύσεις με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Πεντανόστιμο!



Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε η συνταγή; Βαθμολόγησε