Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Εύκολες και πεντανόστιμες σούπες για τον Χειμώνα που έρχεται!

Ένα πιάτο με ζεστή απολαυστική σούπα μπορεί να σε αναζωογονήσει όσο τίποτα! Το γεύμα του Χειμώνα είναι εδώ και η διαδικασία είναι απλή και καθόλου χρονοβόρα! Επιλέξαμε 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές και σου τις προτείνουμε!

#1 Βελουτέ με πατάτα

Υλικά: 5 ποτήρια νερό, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 καρότο τριμμένο, 1 πράσσο ψιλοκομμένο, 7 πατάτες κομμένες τετραγωνάκια, 1 κύβο λαχανικών maggi, 1 κρέμα γάλακτος -μικρή- ή ένα ποτήρι γάλα.

Βράσε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το γάλα. Αφού μαλακώσουν, άλεσέ τα στο μούλτι και πρόσθεσε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος. Μετά βράζεις ξανά το μείγμα ελάχιστα, σερβίρεις και προσθέτεις από πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι.

#2 Βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας

Υλικά: 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα, 1 καρότο, 1 πράσο, 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), 1/2 ματσάκι μυρώνια, 200 ml κρέμα γάλακτος , 1 κύβο κότας maggi, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κρουτόν, αλάτι, πιπέρι.

Βράζεις την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια μέχρι να μαλακώσει. Τη στραγγίζεις καλά, την κάνεις πουρέ και την ξαναβάζεις στην κατσαρόλα. Σοτάρεις στο ελαιόλαδο το καρότο σε φέτες, το λευκό τμήμα από το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συμπληρώνεις με τον κύβοΜaggi και τα αφήνεις να βράσουν. 

Κατόπιν, τα χτυπάς και αυτά στο μούλτι, τα αναμειγνύεις με τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύεις και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι και βράζεις το μείγμα για 5΄ ακόμα. Σερβίρεις με λίγα κρουτόν και με τα φυλλαράκια από τα μυρώνια!

#3 Βελουτέ ντομάτας με γιαούρτι

Υλικά: 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο, 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 καρότο ψιλοκομμένο, 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο, 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο, 5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1 κύβο από ζωμό κότας maggi, 1 κ.γλ. ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι.

Ξεκινάς σοτάροντας το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο για 7’-8’ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα, όχι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτεις τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις χοντροκομμένες ντομάτες, καθώς επίσης και τον κύβο Μaggi. 

Στη συνέχεια, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει για 35΄. Πολτοποίησε τη σούπα στο μούλτι και αλατοπιπέρωσε. Τέλος, επιχείρησε να σερβίρεις και να γαρνίρεις κάθε πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι και αν θέλεις λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. 

Νοιάzομαι Tip: Οι σούπες αποτελούν πλήρες γεύμα και μάλιστα με πολύ λίγες  θερμίδες όταν δεν περιέχουν λιπαρά. Απόλαυσέ τις χωρίς ενοχές και άφησέ τις να σε ζεστάνουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr