Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Επειδή ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ για τη γάτα σου, φτιάξε της ένα σπίτι μοναδικό!

Αν τα σπιτάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο εσύ και η γάτα σου τα έχετε βαρεθεί ήρθε η ώρα να της κάνεις ένα δώρο μοναδικό, ένα σπίτι φτιαγμένο από τα χεράκια σου! Το μέγεθος και το σχέδιο εξαρτάται από την αρχιτεκτονική σου έμπνευση, ενώ θα το διακοσμήσεις απελευθερώνοντας... την καλλιτεχνική σου διάθεση.

Δεν χρειάζεσαι πολλά και με οδηγό τη δημιουργικότητα σου και την αγάπη σου μπορείς να κάνεις θαύματα. Θα ήταν καλό να φτιάχνεις το σπιτάκι μαζί της, ώστε να βλέπει ότι το κάνεις για εκείνη και να το αγαπήσει ακόμη περισσότερο.

Πάρε ένα απλό χαρτόκουτο, όσο καλύτερης ποιότητας γίνεται.  Αν θέλεις μπορείς να πάρεις και ένα καινούργιο από χαρτοπωλείο, ακόμα και ένα κουτί από φελιζόλ θα έκανε.

 

Με ένα μεγάλο χαρτοκόπτη κόψε προσεκτικά δύο τετράγωνα σε δύο πλευρές για πόρτες.   Κάθε πόρτα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm  για να περνάει η γάτα άνετα.

Αν θέλεις, μπορείς να κόψεις  και μικρά παράθυρα μακρόστενα ή τετράγωνα, για να γίνει πιο φωτεινό και να τη βλέπεις καλύτερα να απολαμβάνει το νέο της σπιτικό!

 

Μπορείς να αυξήσεις τα  δωμάτια στο σπίτι της γάτας ή ακόμη και ορόφους ανάλογα με την έμπνευσή σου, προσθέτοντας ακόμη ένα χάρτινο κουτί ίδιου μεγέθους ή μικρότερο.  Πριν βάλεις το ένα πάνω στο άλλο, κόψε ένα τμήμα 15Χ15 από την οροφή και  ένα από τη βάση του για να μπορεί η γάτα να... περάσει στον πάνω όροφο. Χρησιμοποίησε ταινία συσκευασίας, κολλητική ταινία, ή κάποια άλλη ανθεκτική ταινία για να τα κολλήσεις και αν θες πρόσθεσε και τρίτο κουτί στη βάση, για περισσότερες επιλογές χαλάρωσης.

 

Για άνετα και απολαυστικά χουζουρέματα, τοποθέτησε τη βάση των κουτιών σε ένα χνουδωτό χαλάκι ή γούνινο ύφασμα, ώστε η γατούλα να αγαπήσει το νέο της σπίτι. Μπορείς είτε να κολλήσεις το χαλάκι ή το πανί που θα διαλέξεις στη βάση ή να κόψεις τη βάση και να τοποθετήσεις απλά το σπιτάκι πάνω στο χαλί. Αν δεν το κολλήσεις θα είναι ευκολότερο να το καθαρίζεις όποτε χρειάζεται.

Και τώρα που τέλειωσες ήρθε η ώρα της ...επίπλωσης.

Θα μπορούσες να προσθέσεις κρεμαστά παιχνίδια που θα στερεώσεις στην οροφή, ή ειδικό σκρατς ύφασμα σε κάποια γωνία για να λιμάρει τα νύχια της.

Όσο για τη διακόσμηση, μπορείς να ζωγραφίσεις το χαρτονένιο σπίτι, ή να  κολλήσεις κάποιο αυτοκόλλητο χαρτί ή κάποιο χνουδωτό ύφασμα που σου αρέσει για να αλλάξεις το ουδέτερο χρώμα του.

Νοιάzομαι tip: Τα  πιάτα του νερού και του φαγητού κράτησέ τα έξω. Το σπίτι είναι χώρος διασκέδασης, παιχνιδιού και ύπνου και θα βοηθούσε την καθαριότητά του να μην έχει μέσα νερό και φαγητό που θα μπορούσε να λερώσει το χάρτινο παλατάκι της!

Καλορίζικο!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr