Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Εκπαίδευσε τη γάτα σου!

Οι γάτες δεν εκπαιδεύονται όπως οι σκύλοι – παρ όλα αυτά με αγάπη και υπομονή, μπορείς να θεμελιώσεις μια ιδιαίτερη επικοινωνία μαζί τους και να εξασφαλίσεις μια αρμονική συμβίωση.

-Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε προσπάθεια αφιέρωσε αρκετό χρόνο παρατηρώντας τον τρόπο που αντιδρά η γάτα σου στα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Θα μάθεις πολλά και θα αντιληφθείς τον τρόπο που θα πρέπει να της συμπεριφερθείς.

-Να θυμάσαι πως ο έναρθρος λόγος είναι μία μόνον μορφή επικοινωνίας. Αφήστε το ένστικτο σου να σε οδηγήσει και θα εκπλαγείς με τους τρόπους που μπορείς να συνεννοηθείς με την γάτα σου.

-Μην ξεχνάς πως οι γάτες , σε αντίθεση με τους σκύλους, δεν θα μπουν ποτέ στον κόπο να κάνουν κάτι απλώς για να σε ευχαριστήσουν.

-Δεν θα καταφέρεις τίποτα αν επιχειρήσεις να την φοβίσεις ή να την ξεγελάσεις. Ο μόνος τρόπος για να την πείσεις να κάνει κάτι, είναι… να την κάνεις να θέλει να το κάνει!

-Αν θέλεις να της μάθεις κάτι , πλησιάσε την κάποια στιγμή που θα έχει η ίδια την διάθεση να παίξει ή να χαϊδευτεί. Αναζητήσε μια κίνηση σωστή ή διασκεδαστική , που κάνει μόνη της, και προσπαθήσε να την επαναλάβει. Όταν το κατορθώσει, αντάμειψέ την με ένα χάδι ή μια λιχουδιά που της αρέσει.

-Για να εγκαταλείψει μια κακή συνήθεια χρησιμοποίησε την κατάλληλη στιγμή, ένα υποκατάστατο. Έχει καλύτερα αποτελέσματα από την τιμωρία. Είναι προτιμότερο να προλαβαίνεις το λάθος παρά να την βάζεις τιμωρία. Αν με αυτή την τακτική δεν έχεις αποτέλεσμα, διάκοψε την ανεπιθύμητη συμπεριφορά ρίχνοντας επάνω της νερό ή ξαφνιάζοντας την με έναν έντονο θόρυβο.

-Αν είσαι σταθερός/ή στις απαγορεύσεις σου και αντιδράς άμεσα και πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, κάποια στιγμή η γάτα θα συνειδητοποιήσει τι της ζητάς και … έστω και απρόθυμα , θα συμμορφωθεί.


Νοιάzομαι tip: Αν το γατάκι σου γρατζουνάει, αγόρασέ του ένα νυχοδρόμιο. Παίξε λίγο μαζί του κοντά στο νυχοδρόμιο και στη συνέχεια, όταν το χρησιμοποιήσει, αντάμειψέ το με επαίνους και ίσως μια λιχουδιά.

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr