Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Για εμάς τους μακαρονάδες!

Αν και εσύ αγαπάς τα ζυμαρικά και θέλεις κάθε ημέρα να τα βάζεις στο πιάτο σου, και όχι μόνο την 25η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικώντότε αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις τα πάντα για τα ευεργετικά συστατικά που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό σου!

Τα ζυμαρικά αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και αποτελούν μια θρεπτική τροφή για τον οργανισμό μας η οποία, αν καταναλώνεται σωστά, όχι μόνο δε θα επηρεάσει το βάρος σου, αλλά θα σου προσφέρει πολλά οφέλη.

Πράγματι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που είδε πρόσφατα το «φως» της, όχι μόνο δεν θα παχύνεις, αλλά θα καταφέρεις να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος αν εντάξεις τα ζυμαρικά στη διατροφή σου και μάθεις να ακολουθείς ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο. Οι  ερευνητές του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed εξέτασαν 20.000 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν ένα «σύμμαχο» για εσένα στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος.

Η μεσογειακή διατροφή είναι το «κλειδί»

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό καλύτερα να μην συνοδεύεις τα ζυμαρικά σου με σάλτσες που περιέχουν αλάτι, ζάχαρη ή λίπη, αλλά αντιθέτως προτίμησε να τα καταναλώνεις με μέτρο και ακολουθώντας τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Δες μια έυκολη μεσογειακή μακαρονάδα σε απλά βήματα!

Τι θα προσφέρουν στον οργανισμό σου τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό σου θα ήταν επίσης η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής αλέσεως, τα οποία παρασκευάζονται από ολόκληρο το αλεύρι σιταριού.

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και μπορούν να σε βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους σου αφού προσφέρουν το αίσθημα κορεσμού με λιγότερη ποσότητα.

Νοιάzομαι Τip: Μη διστάσεις να εντάξεις τα ζυμαρικά στη διατροφή σου αφού, εκτός από μια εύκολη λύση, αποτελούν επίσης μια πολύ θρεπτική διατροφική επιλογή!

Βρες νόστιμες και υγιεινές συνταγές εδώ!

 


Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr