Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι

Το στέγνωμα των ρούχων είναι μια μεγάλη υπόθεση, ειδικά τον χειμώνα, όταν και εξαιτίας του κρύου και της υγρασίας, τα ρούχα μας αργούν πολύ να στεγνώσουν .

Ωστόσο, αν η λύση που σκέφτηκες για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι να τοποθετήσεις την απλώστρα μέσα στο σπίτι ή να στεγνώσεις τα ρούχα πάνω στο καλοριφέρ του σαλονιού σου, τότε με αυτόν τον τρόπο και κακό στην υγεία σου θα κάνεις και τα ρούχα σου θα καταστρέψεις και το πορτοφόλι σου θα αδειάσεις.

Σκέψου το καλά προτού απλώσεις τα ρούχα στο καλοριφέρ

Η συχνή τοποθέτηση των ρούχων πάνω στα καλοριφέρ, προκαλεί την σταδιακή τους φθορά και παράλληλα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης των θερμαντικών σωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι για να ζεστάνουν όλο τον χώρο σου, θα πρέπει να «κάψουν» περισσότερο.

Άσε τα ρούχα εκτός σπιτιού, αν θέλεις να διατηρήσεις την υγεία σου

Ωστόσο, ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη βαρύτητα όσον αφορά στο στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι είναι η υγεία σου. Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Ασπεργίλλωσης στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας, όταν τα ρούχα στεγνώνουν πάνω σε θερμαντικά σώματα ή μέσα στο σπίτι, αυξάνουν τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο κατά 30%, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι!

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο επικίνδυνη για άτομα που πάσχουν από κάποια σοβαρή μορφή άσθματος και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αποδυναμωμένο.

Ο κίνδυνος εντοπίζεται στον μύκητα της ασπεργίλλωσης που μπορεί να «χτυπήσει» τους πνεύμονες ενός ατόμου που πάσχει από άσθμα, οξεία λευχαιμία ή λέμφωμα. Και δυστυχώς, ο συγκεκριμένος μύκητας έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί σε άλλα όργανα!

Αλλά και σύμφωνα με μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Σχολή Αρχιτεκτονικής Mackintosh στην Σκωτία, πολλά σπίτια έχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να απλώνουν τα ρούχα τους για να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι και με τα παράθυρα κλειστά λόγω του κρύου!

Πώς να στεγνώνεις τα ρούχα σου τον χειμώνα

Εάν νοιάζεσαι για την υγεία σου, καλό είναι να στεγνώνεις τα ρούχα σου σε κάποιον εξωτερικό χώρο ή σε ένα ειδικό στεγνωτήριο. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν έχεις κάποια από τις δύο παραπάνω επιλογές, φρόντισε να μην απλώνεις τα ρούχα μέσα στην κρεβατοκάμαρά σου. .

Νοιάzομαι Tip: Αν τελικά χρειαστεί κάποια μέρα να απλώσεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι ή να τα στεγνώσεις πάνω στο καλοριφέρ, μην ξεχάσεις να ανοίξεις όλα ή τα περισσότερα παράθυρα και να αερίσεις καλά το σπίτι  σου!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr