Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Γάτα: Το τέλειο κατοικίδιο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γάτες είναι εξαιρετικά κατοικίδια. Είναι όμορφες, αξιαγάπητες και παιχνιδιάρες. Για τον ιδιοκτήτη μιας γάτας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να περάσει ένα βράδυ με την γατούλα του κουλουριασμένη στην αγκαλιά του ακούγοντας το ρυθμικό γουργουρητό της. Άλλωστε, η γαλήνη που προσφέρει η ιδιοκτησία ενός ζώου δεν έχει μείνει απλώς στα λόγια. Τα τελευταία χρόνια, έρευνες έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι γενικά πιο υγιείς και  χαρούμενοι από όσους δεν έχουν ζώα.

Γιατί αγαπάμε τις γάτες τόσο πολύ; Καταρχάς, ωφελούν την υγεία μας τόσο την σωματική όσο και την συναισθηματική.

-Οι γάτες σου δίνουν μία αίσθηση συναισθηματικής ευεξίας χάρη στην ανιδιοτελή αγάπη που σου προσφέρουν.


-Οι γάτες σε βοηθούν να συνέλεις πιο γρήγορα από μία συναισθηματική τραυματική εμπειρία  όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.


-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν γενικότερα πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν.


-Οι άνθρωποι συνέρχονται γρηγορότερα από ασθένειες και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης ύστερα από μία καρδιακή προσβολή εάν έχουν κατοικίδιο.


-Τα παιδιά τα οποία έρχονται σε καθημερινή επαφή με κατοικίδια αρρωσταίνουν λιγότερο.


-Οι ιδιοκτήτες γάτων έχουν γενικότερα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που τους βοηθάει να μένουν μακριά από αρρώστιες.


Και βέβαια, οι γάτες σου  προσφέρουν απίστευτη διασκέδαση! Οι περισσότερες παραμένουν παιχνιδιάρες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους ακόμα και εάν μερικές προσποιούνται ότι είναι σοβαρές και ήρεμες. Γεμάτες ζωή και γοητευτικά άγριες, οι γάτες είναι αινιγματικές και είναι εγγυημένο ότι θα κάνουν οποιοδήποτε μέρος σπίτι τους.

 

Νοιάzομαι tip: Να περνάς κάποιο χρόνο μόνος/η με τη γάτα σου καθημερινά.  

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr