Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Βόλτες με ποδήλατο μέσα στο χειμώνα;

Μπορεί η θερμοκρασία να πέφτει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα και να νυχτώνει πλέον πιο νωρίς, ωστόσο, το γεγονός ότι ο χειμώνας έφτασε δε σημαίνει ότι εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την αγαπημένη σου δραστηριότητα: Το ποδήλατο!

Η αλήθεια είναι, ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν στραφεί στην ποδηλασία και την έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους, και πολύ καλά κάνουν αφού  είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης, αλλά και διασκέδασης.

Πράγματι, με την ποδηλασία θα γυμνάσεις πολλές μυϊκές ομάδες του σώματός  σου, θα κάψεις θερμίδες, θα αυξήσεις τις αντοχές σου και θα νιώσεις ευεξία! Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλό θα ήταν να μην επιτρέψεις στον κρύο χειμώνα να σε σταματήσει ! 

Ακόμη και αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος και οι θερμοκρασίες χαμηλές, τόλμησε και ανέβα στο ποδήλατό σου και απόλαυσε μια βόλτα. Μερικές συμβουλές από εμάς για να ευχαριστηθείς το ποδήλατο και τον χειμώνα::

Φόρεσε τα σωστά ρούχα

Για να αντιμετωπίσεις το κρύο του χειμώνα όταν κάνεις ποδήλατο, καλό είναι να επιλέξεις ρούχα ειδικά σχεδιασμένα για ποδηλάτες. Δοκίμασε να βάλεις ένα αντιανεμικό μπουφάν, μια ισοθερμική μπλούζα και ένα ισοθερμικό κολάν. Ωστόσο, επειδή κάνοντας ποδήλατο θα ζεσταθείς πολύ και θα ιδρώσεις, μην το παρακάνεις με τα ρούχα. Απέφυγε να φορέσεις πολλά μαζί και άφησε στο σπίτι τις πολύ ζέστες και χοντρές μπλούζες.

Καλό θα ήταν επίσης, να φροντίσεις και για τα χέρια σου. Για να τα κρατήσεις ζεστά πάνω στο ποδήλατο, θυμήσου να εξοπλιστείς με ένα ζευγάρι γάντια ποδηλασίας. Καλό θα είναι να έχεις πάντα μαζί σου και ένα αδιάβροχο. 

Νερό και σωστή διατροφή

Προτού ξεκινήσεις τη βόλτα σου, φρόντισε να πιεις πολύ νερό και να καταναλώσεις τροφές που θα δώσουν στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται. Καλό θα ήταν να φας δημητριακά ή να πάρεις μπάρες δημητριακών μαζί σου, ένα μικρό σνακ για τη στάση σου. 

Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου και ένα μπουκάλι με νερό. Η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης, βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού και είναι απαραίτητη ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές.

Φώτα και… έφυγες!

Τον Χειμώνα είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις πάντα τα φώτα του ποδηλάτου αναμμένα. Ακόμη κι αν το σκοτάδι δεν έχει πέσει, είναι πιθανό να μην υπάρχει καλή ορατότητα στον δρόμο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Με τα φώτα θα βοηθήσεις τους υπόλοιπους  οδηγούς να σε προσέξουν  και θα περιορίσεις τον κίνδυνο ατυχήματος, ειδικότερα αν δεν μετακινείσαι σε κάποιον ποδηλατοδρόμο. Καλό θα είναι να επιλέξεις αδιάβροχα φώτα ποδηλάτου, υψηλής φωτεινότητας.

Να έχεις το νου σου στον καιρό 

Ωστόσο, για να μην βρεθείς ποτέ μπροστά σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, φρόντισε να ελέγχεις τις προβλέψεις για τον καιρό πριν τη βόλτα σου και κυρίως, να φροντίζεις να διατηρείς το ποδήλατό σου σε άριστη κατάσταση για να εξαλείψεις τον κίνδυνο τυχόν ατυχημάτων.

Νοιάzομαι Tip: Πρώτα από όλα θα πρέπει να νοιάζεσαι για την ασφάλειά σου! Το κράνος και το γιλέκο σήμανσης είναι απαραίτητα για κάθε βόλτα σου. Επίσης, , μην ξεχνάς να «τσεκάρεις» όλα τα εξαρτήματά του ποδηλάτου σου, ξεκινώντας από την αλυσίδα!

Καλές βόλτες!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr