Αποξηραμένα μήλα

Μέτρια

4
35'

Θα χρειαστείς

  • Μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • σχάρα
  • ακρυλικό σπρέι ματ
  • χαρτοπετσέτες

Οδηγίες

Αφού κόψεις τα μήλα σου κατά μήκος, σε μισό εκατοστό περίπου πάχος, τα ρίχνεις μέσα σε ένα μείγμα που έχεις φτιάξει από χυμό λεμονιού και αλάτι. Εκεί μέσα καλύπτεις τελείως τις φέτες μήλου και τις αφήνεις για 20 λεπτά. 
Στη συνέχεια τις σκουπίζεις με μία πετσέτα και τις τοποθετείς σε μια συρμάτινη σχάρα. Τα βάζεις στο φούρνο στους 60 βαθμούς κελσίου και τα αφήνεις για 7 με 8 ώρες, όταν δείς ότι αρχίζουν να κατσαρώνουν, τα αναποδογυρίζεις και τα αφήνεις μέχρι να στεγνώσουν τελείως.Μόλις ξεραθούν τα μήλα είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσεις. Αν δεν θέλεις να στολίσεις τα γιορτινά σου γεύματα, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για διακοσμητικά χώρου περνώντας τα με ένα ακρυλικό βερνίκι για να γυαλίζουν. Καλή επιτυχία!



Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε η συνταγή; Βαθμολόγησε