Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Ανοιξιάτικη απόδραση στην Λευκάδα

Το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου Πελάγους με τα τιρκουάζ νερά του έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, καθώς θεωρείται η πατρίδα των ποιητών και των καλλιτεχνών. Η Λευκάδα είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για να επισκεφθείς. Είναι ένα νησί  που θα σου προσφέρει πολλές επιλογές και δε θα χρειαστεί να μπεις καν  σε πλοίο.

Οι επιλογές πολλές, αρκεί να έχεις όρεξη να ανακαλύψεις την ομορφιά ενός νησιού ακόμη κι αν δεν είναι ακόμη καλοκαίρι και καιρός για παραλία και μπάνια…

1. Κάστρο Αγίας Μαύρας. Βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, χτίστηκε περίπου το 1.300 μΧ από τους Ορσίνι, με σκοπό την απόκρουση των πειρατών κι έκλεινε για ένα διάστημα μέσα του την πρωτεύουσα του νησιού. Το όνομά του το οφείλει στην ομώνυμη εκκλησία, που μετατράπηκε σε τζαμί από τους Τούρκους. 

2. Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας. Στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ενώ παρουσιάζει ευρήματα από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι τους Ύστερους Ρωμαϊκούς χρόνους. Θα βρεις επίσης και τα ευρήματα από τις ανασκαφές του Γερμανού αρχαιολόγου Βίλχελμ Ντέρπφελντ, ο οποίος πίστευε ότι η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη.

3. Λαογραφικό Μουσείο Καρυάς Μαρία Κουτσοχέρω. Εδώ έχεις τη δυνατότητα να θαυμάσεις μεγάλη συλλογή υφαντών και κεντημάτων με τη χαρακτηριστική καρσάνικη βελονιά.

4. Μουσείο Φωνόγραφου. Πρόκειται για ένα μικρό, ιδιωτικό μουσείο στην πόλη της Λευκάδας, που μεταξύ άλλων περιέχει φωνόγραφους, δίσκους, διακοσμητικά και καρτ ποστάλ εποχής.

5. Μονή Φανερωμένης. Το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού, ιδρύθηκε περίπου το 1.650 μΧ, ενώ πήρε την τελική του μορφή στα τέλη του 19ου αιώνα. Κρυμμένο μέσα σε καταπράσινο τοπίο, έχει υπέροχη θέα! Καλό θα είναι να έχεις φροντίσει να εφοδιαστείς με νερό, για να απολαύσεις πιο ευχάριστα τη βόλτα σου. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή είναι ιδανικά ισορροπημένο σε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία ευεργετικά για τον οργανισμό σου. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για δίαιτα πτωχή σε νάτριο και γενικότερα για όσους επιθυμούν μια ισορροπημένη διατροφή. Επίσης, η χαμηλή περιεκτικότητά του σε άλατα το καθιστά ιδανικό και για παιδιά!

6. Καταρράκτες στο Δημοσάρι. Ξεκινώντας από το Νυδρί που βρίσκεται στο ανατολικό σημείο του νησιού, μπορείς να κατευθυνθείς προς το χωριό Ράχη και να ακολουθήσεις το μονοπάτι προς το φαράγγι Δημοσαριού. Στο τέλος του θα βρεις μικρούς καταρράκτες να ρίχνουν ορμητικά τα νερά τους από κατακόρυφους βράχους και… αν τολμάς θα ρίξεις και μια βουτιά!

Νοιάzομαι tip: Παράλληλα με τη βόλτα σου στο καταπράσινο νησί του Ιονίου, απόλαυσε την κρυστάλλινη ποιότητα του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή και ανακάλυψε την ξεχωριστή ζωντάνια και ευεξία που πάντα αναζητούσες. Θα δώσει στον οργανισμό σου την ίδια αίσθηση που θα σου δώσουν τα καταγάλανα νερά: Της ισορροπίας.

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr