Εκτύπωση Άρθρου Tumblr

Ανοιξιάτικες εκδρομές για το σαββατοκύριακο

Το 2016 έχει -ευτυχώς- πολλά τριήμερα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να αποδράσουμε από την καθημερινότητα. Τόλμησε, πάρε την απόφαση και θα βρεθείς να απολαμβάνεις ευτυχισμένες στιγμές που θα σε γεμίσουν ενέργεια μέχρι το καλοκαιράκι!

Άνδρος. Στο Μπατσί, τον γραφικό τουριστικό οικισμό του βορειότερου νησιού των Κυκλάδων, θα φτάσεις μόλις σε δύο ώρες και θα απολαύσεις γευστικό φαγητό . Έτσι, με αυτή την επιλογή, κάνεις έναρξη της σεζόν πηγαίνοντας σε ένα νησί και η διάθεσή σου αμέσως θα αλλάξει! Θα γεμίσεις μπαταρίες στο… άψε σβήσε!

Εναλλακτικά, κοντά στην Αθήνα, είναι η «αρχόντισσα των Κυκλάδων», η Σύρος. Το άλλοτε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους, είναι ένα νησί που μπορείς να επισκεφθείς όλους τους μήνες του χρόνου, να περάσεις καλά και να αλλάξεις εικόνες...

Αν ακόμη δεν μπορείς σε μπεις σε «νησιώτικη διάθεση» και ακόμη «ψηφίζεις» βουνό, τότε το Μικρό Χωριό Καρπενησίου, είναι αδιαμφισβήτητα μια περιοχή προικισμένη από τη φύση. Η φιλοξενία των κατοίκων και το ενδεχόμενο να κάνεις ιππασία μέσα σε χαράδρες και ρυάκια, είναι μία μοναδική προοπτική...

Αγαπημένο Πήλιο. Τέσσερις εποχές του χρόνου είναι εκεί και σε περιμένει να ανακαλύψεις και την τελευταία γωνιά του βουνού των Κενταύρων. Για αυτή την εποχή, προτίμησε τη Μακρινίτσα. Πλακόστρωτα δρομάκια, τοπικά εδέσματα και η απέραντη θέα στον Βόλο είναι το τρίπτυχο της μοναδικότητάς της.

Οργάνωσε μία εκδρομή στα γραφικά Τζουμέρκα,τα οποία βρίσκονται κοντά στην Άρτα. Το φράγμα Πουρναρίου που δημιουργεί και την τεχνιτή λίμνη, αλλά και η πανέμορφη διαδρομή από τα όμορφα χωριουδάκια Γραμμένιτσα - Ελατο - Δαφνιώτη, είναι μια υπέροχη επιλογή. Τα σπίτια εδώ είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής...

Κατεβαίνοντας νοτιότερα στην Ελλάδα, στον Πύργο Διρού Λακωνίας, μπορείς να απολαύσεις την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική, με την πέτρα και την ελιά να έχουν τον πρώτο λόγο στις εικόνες. Προσπάθησε να επισκεφθείς το σπήλαιο του Διρού και σίγουρα η αίσθηση αυτή θα σου μείνει αλησμόνητη!

Νοιάzομαι tip: Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχεις τόσες επιλογές που δεν θα μπορούσες να το διανοηθείς. Απλώς άνοιξε ένα χάρτη, κλείσε τα μάτια και ακούμπησε κάπου το δάχτυλό σου. Φτιάξε βαλίτσα και… θα περάσεις τέλεια, είναι σίγουρο!

Για να βαθμολογήσεις πρέπει να έχεις συνδεθεί

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησε:

Εκτύπωση Άρθρου Tumblr