Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Μένουμε σπίτι και κάνουμε restart στις ζωές μας!

Τώρα που μένουμε σπίτι ακολούθησε τα tips του Νοιάζομαι για την καθημερινότητά σου & φρόντισε την υγεία και την ασφάλειά σου. Δες περισσότερα εδώ!

Νοιάζομαι: Μένουμε σπίτι & κάνουμε restart τις ζωές μας

Νοιάζομαι: Μένουμε σπίτι & κάνουμε restart τις ζωές μας

Έχεις αναλογιστεί πόσες φορές κοιτούσες τις αργίες στο ημερολόγιό σου και χαιρόσουν που θα έβρισκες λίγο ελεύθερο χρόνο για να περάσεις όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου; Θυμάσαι πάλι το εκνευριστικό πρωινό ξύπνημα μετά το Σαββατοκύριακο και τη γκρίνια για την κίνηση μέχρι να φθάσεις στο γραφείο σου; Μήπως τώρα, που μένεις στο σπίτι σου, είναι η κατάλληλη ώρα για να πραγματοποιήσεις όλα αυτά που σκεφτόσουν; Εργασία από το σπίτι όπως εσύ νιώθεις πιο άνετα, εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά σου, άσκηση με τη βοήθεια της τηλεόρασης, μαγειρικές περιπέτειες και απολαύσεις… Όλα αυτά, έχοντας ως σύμμαχό σου τον χρόνο, αφού τώρα και για κάποιο διάστημα, εσύ θα είσαι ο απόλυτα κυρίαρχος. Για αυτό μην ανησυχείς... Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να «επαναπρογραμματίσεις» το σύστημά σου και να κάνεις ένα «restart» στη ζωή σου!

Ωστόσο, καθώς αυτό που ζούμε είναι κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο, είναι καλό να θυμάσαι ότι πρέπει να εξασφαλίσεις τις βάσεις της ασφάλειας και της υγείας στην καθημερινότητά σου.

Νοιάζομαι tips:

  • Αξιοποίησε σωστά τον χρόνο σου, αφού έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόζεις αλλά και να αναπροσαρμόζεις το καθημερινό σου πρόγραμμα.
  • Σκέψου θετικά, αφού θα κινείσαι στο αγαπημένο σου περιβάλλον.
  • Φτιάξε τον χώρο εργασίας σου – μπορεί να μην έχεις τις ανέσεις του γραφείου σου, μπορείς να κάνεις τις απαραίτητες προσαρμογές, ώστε να μην επιβαρύνεις την σπονδυλική σου στήλη και τις αρθρώσεις σου, ενώ εργάζεσαι από το σπίτι. Αν, για παράδειγμα, έχεις φορητό υπολογιστή, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

- Τοποθέτησέ τον πάνω σε ειδική βάση ή απλώς σε κουτιά, βιβλία κλπ, ώστε το ύψος του να είναι στην ίδια ευθεία με τα μάτια σου και λίγο παρακάτω.

- Το κεφάλι και το σώμα σου να είναι στην ίδια ευθεία (χωρίς κάμψη ή στροφή).

- Οι ώμοι και οι βραχίονές σου να είναι τοποθετημένοι σχεδόν κάθετα με το έδαφος και οι αγκώνες να βρίσκονται κοντά στο σώμα, σε γωνία περίπου 90 μοιρών.

- Αν η καρέκλα δεν παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη στη μέση σου, βάλε ένα μικρό μαξιλάρι, που θα κάνει τη δουλειά.

- Η γωνία μεταξύ των ισχίων και των μηρών πρέπει να είναι περίπου 90 - 110 μοίρες.

- Χρησιμοποίησε έξτρα πληκτρολόγιο και ποντίκι, ώστε η οθόνη στην οποία εργάζεσαι να βρίσκεται σε απόσταση ενός τεντωμένου χεριού από το σώμα σου.

  • Άσκηση καθημερινή – δεν έχεις πια δικαιολογία ότι δεν έχεις χρόνο για γυμναστική. Να σηκώνεσαι συχνά από την καρέκλα, να τεντώνεις τους μύες σου, να κάνεις επιτόπιο τρέξιμο, να περπατάς γρήγορα μέσα στο σπίτι ή στη βεράντα σου, ή αν διαθέτεις κήπο, βγες εκεί!
  • Λάβε σοβαρά υπόψη σου τους κανόνες υγιεινής - τώρα, μην το αναβάλεις! Το πλύσιμο των χεριών και η χρήση των απολυμαντικών χεριών, για παράδειγμα, έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την προστασία εναντίον της εξάπλωσης των μικροβίων, των ιών και γενικά των ασθενειών.
  • Εξασφάλισε επαρκή αερισμό στο χώρο σου. Όλοι οι χώροι χρειάζονται επαρκή παροχή καθαρού αέρα. Γι’ αυτό, μην αμελείς να ανοίγεις τα παράθυρά σου για να ανανεώνεται ο αέρας του σπιτιού και να μειώνεται έτσι η συσσώρευση των βλαπτικών ουσιών.
  • Ικανοποίησε τις βασικές σου ανάγκες και αφού έχεις εξασφαλίσει τα απαραίτητα για το σπίτι, απόφυγε τις άσκοπες μετακινήσεις.
  • Αφιέρωσε χρόνο στην οικογένειά σου. Νιώσε και πάλι παιδί, όσο περισσότερο μπορείς. Οι στιγμές που θα περάσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, θα είναι μοναδικές και θα τις αναπολείς όταν θα γυρίσεις πίσω στη ρουτίνα σου. Η αλλαγή είναι πάντα μια ευκαιρία - ευκαιρία γνώσης, ευκαιρία σκέψης, ευκαιρία ζωής!
Νοιάζομαι: Μένουμε σπίτι & κάνουμε restart τις ζωές μας

Να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος σου, μένουμε και εμείς σπίτι! Είμαστε εδώ αν θέλεις να μας ρωτήσεις κάτι ή να μοιραστείς μια ιδέα σου!

 

Αναστάσιος Μ. Μαργαρίτης

International Health & Safety Inspector

BSc Physiotherapy & Sports Science

Back mechanic Specialist

Προτεινόμενα κουπόνια

-600ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ1.00€

Με την αγορά 1 συσκ. ΛΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ Παραδοσιακός 340g

-1000ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ2.00€

Με την αγορά 1 συσκ. NESCAFÉ GOLD στιγμιαίος καφές 200g

-700ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ1.20€

Με την αγορα 1 συσκ.  NESCAFÉ στιγμιαίος καφές 200g

-650ΠΟΝΤΟΙ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ1.10€

Με την αγορά 1 συσκ. FITNESS 625g ή FITNESS 600g οποιασδήποτε γεύσης

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!